Neulasia kupissani – Forsmanin Yunnan Golden Needle

Kesän ja syksyn visiiteilläni Forsmanin teemyymälässä olen tutkaillut erityisen tarkkaan heidän ”parempien teelaatujen” valikoiman – olisikohan ollut nimellä eksklusiiviset teelaadut tms. Joka tapauksessa valikoima on selvästi erillään muista (ja sen erottaa myös hinnoista). Katsastakaapa, jos käytte myymälässä!

Kesällä nappasin mukaani pikkusatsin Yunnan Golden Needleä. Kyseessä on musta (eli punainen) tee, jota pidetään yhtenä parhaimmista Yunnanin alueen teelaaduista.

GoldenNeedle 1

Kauniit, pitkät, mustanoranssit lehdet näyttävät ihan männynneulasilta. Tuoksu on raikas ja aavistuksen hedelmäinen.

Haudutin teetä pienessä lasikannussa reilun 2 minuuttia 90-asteiseen veteen. Ensimmäisellä kerralla haudutin liian suureen määrään vettä, jolloin teestä tuli liian pliisua, mutta seuraavilla kerroilla meni nappiin. Tuoksu tuo mieleen kesäisen puusaunan. Teen maku on pehmeä ja pikkuisen makea. Teen maku täyttää suun olematta kuitenkaan mitenkään terävä. Miellyttävä tee: riittävästi luonnetta, mutta kuitenkin helppo juotava. Teen väri on tosi kaunis kullanoranssi.

GoldenNeedle 4

Teepurkin yhteydessä olleessa etiketissä (josta otin kuvan kännykkääni) oli haudutusohjeiden ja teen luonnehdinnan lisäksi myös ruokasuositukset. Mainio idea – nykyään kun teen ja ruuan ”parittaminen” tuntuu olevan enemmän ja enemmän esillä. Yunnan Golden Needlelle vinkattiin sopivaksi seuraksi muun muassa länsimaalainen aamiainen, kevyesti suolatut ruuat, grilliliha, mantelijälkiruuat ja maito- ja valkosuklaa.

Nautin teeni iltateenä parin maitosuklaapalan kanssa, vaikka en yleensä juo mustaa teetä enää iltapäivän jälkeen. Tämä pehmeä tee toimi kuitenkin pienenä annoksena hyvin myös illalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s