Forsmanin teemyymälässä

Olin menneellä viikolla Teenystävien retkellä Forsmanin teemyymälässä. Myymälä sijaitsee Forsmanin tuotantotilojen yhteydessä Vantaan Viinikkalassa Kehä III:n kupeessa. Sinne on siis lähdettävä varta vasten mikäli ei satu asustamaan lähistöllä. 

Forsman 1

Olen käynyt Forsmanin teemyymälässä kerran aiemmin, mutta siitä visiitistä on ainakin pari vuotta. Koska en varsinaisesti tarvitse teetä enkä juuri koskaan kulje paikan ohi, ei liikkeessä ole tullut poikettua.

Forsman 2

Myymälä on todella tilava ja siellä on noin 500 erilaisen irtoteen lisäksi paljon erilaista teetarpeistoa, kuten kannuja ja siivilöitä. Irtoteetä on sekä valmiiksi pakattuna että peltipurkeissa, joista saa itse pakata ja punnita haluamansa määrän. Myymälässä järjestetään myös teekoulutuksia.

Forsman 3

Minulla on ollut muutamia Forsmanin teitä, mutten ole ollut mikään suuri fani. Yksi syy tähän on ehkä nuo pakkaukset. Tiedän, että monia miellyttää suloiset ja söpöt eläinhahmot ja enkelit, mutta minimalismiin taipuvaiselle visualistille ne ovat vähän liikaa. Vaikken teepakkauksia esillä pidäkään, niin pakkauksella tuntuu kuitenkin jonkun verran olevan vaikutusta ostopäätökseen. Ja käänteisesti: joskus ostan teetä kivan pakkauksen innoittamana.

Forsman 4

Niinpä olin erittäin iloinen, että tarjolla oli myös mahdollisuus pussittaa itse omat teet! Sen sai tehdä yksivärisiin pusseihin ja teetä sai juuri haluamansa määrän. Vaikka Forsmanin valmiit pakkauksetkin ovat vain 60 grammaa, niin otin muutamia laatuja vain 30 grammaa, sillä teekaappini pullistelee. Pieni määrä mahdollistaa myös sen, että voi tutustua useampaan teelaatuun ilman, että teekaappi räjähtää.

Forsman 5

Irtoteen irtomyynti oli tarjolla jo ensimmäisen kerran käydessäni, mutta silloin en jostain syystä sitä kunnolla noteerannut. Luulenpa, että jatkossa käyn ”herkemmin” Forsmanilla, juurikin tämän itsepakkausmahdollisuuden vuoksi.

Forsman 6

Erilaisia teekannuja ja -kuppeja on isot valikoimat.

Forsman 11

Forsman 10

Forsman 9

Mateta ja kurpitsan kuoresta valmistettuja mate-kuppeja.

Forsman 8

Myymälään ei kannata lähteä jäniksen selässä, sillä teelaatujen nuuhkimiseen ja valikoimiseen saa kulumaan hyvän tovin. Varoitan, että täällä voi iskeä pienoinen teehulluus.

Forsman 12

Tässä erään seurueeseemme kuuluneen teesaalis. Aikamoinen!

Forsman 13

Omat ostokseni jäivät tällä kertaa varsin maltillisiksi. Kartoitin ennen lähtöä teekaappiani ja tein täsmäostoksia: valkoista, mustaa ja kolmea eri vihreää.

Forsman teemyymälä

Suokalliontie 7

01740 Vantaa

6 kommenttia

 1. Olin itsekin samalla reissulla, ja kohokohta omalta osaltani oli se, kun sai avata noita isoja teepurkkeja ja haistella erilaisia teitä. Tuli jopa ostettua tuoksun perusteella sellaista teetä, mitä pelkän sisällön perusteella en olisi ikinä ostanut: Firenzeä. Toivottavasti olisi yhtä hyvää kuin miltä tuoksuu…

  Tykkää

  1. Juurikin noin! Usein tee tuoksuu paremmalta, kuin voisi kuvauksen/ainesosien perusteella luulla. Itselläkin tuli tehtyä tuoksun perusteella pari ostosta. Kyllä tuolla pienoinen hulluus meinasi tulla, kun olisi halunnut aukoa ja nuuhkia kaikki purkit…

   Tykkää

 2. Apua miten ihana kauppa! Minäkään en hirveästi välitä noista pakkauksista, mutta kyllä sieltä hyvää teetä löytyy 👌

  Tykkää

  1. Joo, tuo on kait Pohjoismaiden suurin teekauppa. Paljon siellä onkin kaikkea ja itsepakkaus- ja punnitusmahdollisuus on parasta.

   Liked by 1 henkilö

 3. […] Pohjoismaiden suurin teemyymälä sijaitsee Forsmanin tuotantotilojen yhteydessä. Paljon eri teelaatuja ja tarvikkeita. Järjestävät teekoulutuksia. Teetä voi pakata ja punnita myös itse haluamansa määrän, jos valmiiksi pakatut määrät eivät ole sopivia. Kirjoittelin keväisestä Forsman-vierailusta täällä. […]

  Tykkää

 4. […] ja syksyn visiiteilläni Forsmanin teemyymälässä olen tutkaillut erityisen tarkkaan heidän ”parempien teelaatujen” valikoiman – […]

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s