Helsingin teekaupat

Helsingissä on jo huikea määrä ihania, keskenään erilaisia teekauppoja ja pääkaupunkimme pärjääkin teekauppavertailussa monelle muulle mennen tullen! Kokosin pääkaupunkiseudun teekaupat tähän postaukseen, joka toimikoon muistilistana niin pääkaupunkiseudulla asuville kuin täällä vieraileville.

Useimmat teekaupat sijaitsevat varsin lähellä toisiaan, joten aloitetaan kierros Eerikinkatu-Annankatu-Fredrikinkatu-akselilta.

thehuone

Théhuone

Vuonna 2005 perustettu Théhuone on Helsingin ensimmäinen teehuone. Todella laaja valikoima erilaisia teelaatuja ja miellyttävä tunnelma nauttia teetä myös paikan päällä. Théhuone järjestää tasaisin väliajoin maistelutilaisuuksia. Olen kerran ollut ja mieli tekisi mennä uudestaan, sillä teejuttuja opiskelen mieluiten muita kuuntelemalla ja itse kokemalla. Helsingin pääpaikan lisäksi sivupiste kauppakeskus Ainoassa Espoon Tapiolassa.

Eerikinkatu 10, Helsinki  //  Kauppakeskus Ainoa, Tapionaukio 4, Espoo
www.thehuone.com

demmers-teehaus

Demmers Teehaus

Demmers Teehaus

Itävaltalaisen teekaupan Helsingin myymälä on toiminut jo useamman vuoden. Hyvä valikoima ja uutuuksia tulee myyntiin säännöllisesti. Liikkeessä on ihana tunnelma ja teekauppias Kirsi Pullinen on supermukava. Putiikissa on myös muutama asiakaspaikka teen nautiskeluun. Demmersin teitä löytyy omasta teekaapistani paljon.

Annankatu 13, Helsinki
www.demmer.fi/

teemaa

TeeMaa

Helsingin ”teeskenen” tuore tulokas sijaitsee Théhuoneen ja Demmersin välissä. Kahden viehättävän kiinalaisen naisen perustama liike on erikoistunut etupäässä kiinalaiseen teehen. Valikoima on maltillinen, mutta huolella valittu ja laadukas. Teetä voi myös nauttia paikan päällä. Ihanan seesteinen tunnelma.

Annankatu 19, Helsinki
www.teemaa.com

The Ounce

Venäläisen teeketjun putiikki on tunnelmallinen, menneen ajan henkeen sisustettu. Teetä voi nauttia paikan päällä tai ostaa mukaan. Teetä saa ostettua unsseittain (28 g), mistä iso plussa!

Fredrikinkatu 55 ja Iso-Roobertinkatu 17-19, Helsinki
www.ounce.fi

Chaya-Tripla

Chaya

Aiemmin Kluuvin kauppakeskuksessa sijainnut liike löytyy nykyään kauppakeskus Triplasta Pasilassa. Chayassa on hyvä valikoima niin maustamattomia kuin maustettuja teelaatuja ja erittäin asiantunteva palvelu.

Mall of Tripla, kerros K1, Firdonkatu, Helsinki
www.chaya.fi

Old Tea Shop

Old Tea Shop

Helsingin teekauppojen uusin tulokas sijaitsee Kaisaniemessä ihan Rautatientorin kupeessa. Kauppa on keskittynyt luomuteelaatuihin, joita 120 teen valikoimasta on noin 80 %. Kaupan yhteydessä on myös teehuone.

Vilhonkatu 4, Helsinki
www.oldteashop.fi

TakeT

TakeT:stä saa nimensä mukaisesti teetä mukaan, mutta myös kotiin. Parissakin paikassa Helsingissä aiemmin toiminut liike toimii nyt Kauppakeskus Triplassa ihan asemahallin kupeessa. Ketjulla on myymälät myös Jyväskylässä ja Tampereella.

Mall of Tripla, Pasilansilta, Helsinki
www.take-t.fi

Boutique Makujen Taika

Boutique Makujen Taika sijaitsee Kauppakeskus Kaaressa Helsingin Kannelmäessä. En ole itse vielä(kään) kyseisessä liikkeessä käynyt, joten en pysty tarkemmin kommentoimaan valikoimaa

Kauppakeskus Kaari, Kantelettarentie 1, Helsinki
www.makujentaika.com

Muki Helsinki

Kahvi-, tee- ja suklaapuoti Muki sijaitsee Töölössä entisen Pähkinänsärkijän paikalla. En ole liikkeessä vielä käynyt, mutta kuvien perusteella vaikuttaa sympaattiselta.

Töölöntorinkatu 4, Helsinki
www.mukihelsinki.fi

Helsingin keskustassa kulkiessasi poikkea toki myös Stockmannin teeosastolla, kun kulmilla liikut. Punnittavien irtoteiden valikoima ei ole suuri ja teeosasto on ollut myllerryksessä viime aikoina, mutta kannattaa kuitenkin tsekata. Itse säännöllisesti nimenomaan tsekkailen, harvoin mitään ostan.

forsman

Forsmanin teemyymälä

Jos olet autolla liikkeellä, kannattaa ajella Vantaalla Kehä III:n varrella olevaan Forsmanin teemyymälään (myös julkisilla pääsee lähelle).

Forsman

Pohjoismaiden suurin teemyymälä sijaitsee Forsmanin tuotantotilojen yhteydessä. Paljon eri teelaatuja ja tarvikkeita. Järjestävät teekoulutuksia. Teetä voi pakata ja punnita myös itse haluamansa määrän, jos valmiiksi pakatut määrät eivät ole sopivia. Olen kirjoittanut Forsman-vierailusta täällä.

Suokalliontie 7, Vantaa
www.forsman-tea.com/fi/

***

Parasta Helsingin teekauppatarjonnassa on se, että liikkeet ovat niin erilaisia tunnelmaltaan ja paljolti myös valikoimiltaan. Jos olet nähnyt yhden, et todellakaan ole nähnyt niitä kaikkia. Toivottavasti mahdollisimman moni teenjuoja löytäisi teekaupat ja hyvälaatuisen irtoteen markettien bulkkipussiteiden sijaan. Monilla teekaupoilla on myös verkkokauppa. Itse poikkean useimmin Théhuoneella, Demmersissä ja TeeMaassa – osittain varmasti siksi, että osuvat useimmin arkireitille, mutta pidän myös niiden tunnelmasta.

Olen listannut suomalaisia teekauppoja tähän postaukseen.

Postausta päivitetty 25.4.2020. Vinkkaa, jos listalle pitäisi lisätä jotain!

2 kommenttia

  1. […] Helsingin teekaupoista olen postannut mm. tässä postauksessa.  […]

    Tykkää

  2. […] Helsingin teekaupoista aiemmin kirjoittamani postaus löytyy täältä. […]

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s