Vedenkeitin Stollar

Flunssa nujertui jo hyvä tovi sitten ja olen päässyt nauttimaan taas hyviä teitä. Flunssassa oli ihan sama mitä joi, kun makuaisti ei pelannut. Kerronpa teille tähän väliin millaisella välineellä teeveteni lämmitän.

Vedenkeittimeni on merkiltään Stollar ja malli on BKE820W. Aikoinaan hankintapäätöstäni ohjasi kaksi asiaa: ulkonäkö ja säädettävä lämpötila. Toki hinnalla oli myös merkitystä ja jätinkin 300 euroa maksavat keittimet suosiolla huomiotta. Tämä keitin sattui olemaan pakkauksesta pois otettu mallikappale ja sain sen puoleen hintaan.

stollar-1

Stollarini on osoittautunut varsin kelpo peliksi. Se on tilava (1,7 litraa) ja siinä voi pitää veden lämpimänä keep warm -painikkeella (tosin käytän harvoin tuota ominaisuutta).

stollar-3

Lämpötilasäätöjä on viisi: 80, 85, 90, 95 ja 100 astetta. On toki olemassa vedenkeittimiä, joissa on portaaton (asteen välein oleva) säätö, mutta tämä on ollut tarpeisiini vallan riittävä. Harvoin tarvitsen alle 80-asteista vettä, mutta kun tarvitsen, jäähdyttelen hetken 80-asteista vettä. Kun vesi on halutun lämpöistä, keittimestä kuuluu äänimerkki.

Ystäväni kertoi, että ostettuaan lämpötilasäätimellisen vedenkeittimen kasvoi hänellä vihreän teen kulutus selvästi, kun ei tarvinnut enää pelätä ja kytätä liian kuumaa vettä.

ajastin

Ja kun vedenkeittimen välittömässä läheisyydessä on ajastin, on teen hauduttelu helppoa. Ajastin on hyvä siitäkin syystä, etten ylipäätään unohda sitä, että olin valmistamassa teetä. Usein nimittäin puuhailen jotain teen hautuessa ja monet kerrat olen unohtanut hautuvan teen keittiön pöydälle.

(Pahoittelut huonoista kuvista. )

2 kommenttia

  1. vihreää teetä

    Hei! Pitääkö tämä vedenkeitin mitään ääntä, piipityksiä tms.? Olen ostamassa uutta lämpötilasäädöllistä vedenkeitintä ja haluaisin sellaisen, jossa ei ole mitään äänimerkkejä, mutta sellaista on yllättävän vaikeaa löytää.

    Tykkää

    1. Vedenkeitin piippaa (muistaakseni kolmesti), kun vesi on lämmennyt haluttuun lämpötilaan. Eli joudut jatkamaan etsintöjä 😦

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s