Helsingin teekaupat

Olen viime aikoina törmännyt useamman kerran pääkaupunkilaisiin teeihmisiin, jotka eivät vielä tiedä kaikkia Helsingin teekauppoja. Eikä ihme, sillä teekauppoja on jo ilahduttavan monta. Kokosin pääkaupunkiseudun teekaupat tähän postaukseen, joka toimikoon muistilistana myös Helsingissä vieraileville teenjuojille.

Useimmat teekaupat sijaitsevat varsin lähellä toisiaan, joten aloitetaan kierros Eerikinkatu-Annankatu-Fredrikinkatu-akselilta.

thehuone

Théhuone

Vuonna 2005 perustettu Théhuone on Helsingin ensimmäinen teehuone. Todella laaja valikoima erilaisia teelaatuja ja miellyttävä tunnelma nauttia teetä myös paikan päällä. Théhuone järjestää tasaisin väliajoin maistelutilaisuuksia. Olen kerran ollut ja mieli tekisi mennä uudestaan, sillä teejuttuja opiskelen mieluiten muita kuuntelemalla ja itse kokemalla. Helsingin pääpaikan lisäksi sivupiste kauppakeskus Ainoassa Espoon Tapiolassa.

Eerikinkatu 10, Helsinki  //  Kauppakeskus Ainoa, Tapionaukio 4, Espoo
www.thehuone.com

demmers-teehaus

Demmers Teehaus

Demmers Teehaus

Itävaltalaisen teekaupan Helsingin myymälä on toiminut jo useamman vuoden. Hyvä valikoima ja uutuuksia tulee myyntiin säännöllisesti. Liikkeessä on ihana tunnelma ja teekauppias Kirsi Pullinen on supermukava. Putiikissa on myös muutama asiakaspaikka teen nautiskeluun. Demmersin teitä löytyy omasta teekaapistani paljon.

Annankatu 13, Helsinki
www.demmer.fi/

teemaa

TeeMaa

Helsingin ”teeskenen” tuore tulokas sijaitsee Théhuoneen ja Demmersin välissä. Kahden viehättävän kiinalaisen naisen perustama liike on erikoistunut etupäässä kiinalaiseen teehen. Valikoima on maltillinen, mutta huolella valittu ja laadukas. Teetä voi myös nauttia paikan päällä. Ihanan seesteinen tunnelma.

Annankatu 19, Helsinki
www.teemaa.com

The Ounce

The Ouncella on kaksi myymälää/teehuonetta melko lähekkäin: Fredrikinkadulla ja Iso-Roobertinkadulla. Venäläisen teeketjun putiikit ovat tunnelmallisia, menneen ajan henkeen sisustettuja. Teetä saa ostettua unsseittain (28 g), mistä iso plussa!

Fredrikinkatu 55 ja Iso-Roobertinkatu 17-19, Helsinki
www.ounce.fi

Chaya

Kluuvin kauppakeskuksessa sijaitsevassa Chayassa on pikkuisesta koostaan huolimatta todella hyvä valikoima. Mukava teekauppias Co Tran tietää tosi paljon teestä, spesiaalialueenaan pu’erit.

Kluuvin kauppakeskus, Yliopistonkatu 6, Helsinki
www.chaya.fi

TeeHelmi

Porvoolaisen liikkeen sisarliike Helsingissä. En ole itse käynyt Helsingin liikkeessä, mutta nettisivujen mukaan teetä voi nauttia myös paikan päällä (leivoksen kanssa!). Järjestävät myös tastingejä.

Liisankatu 25, Helsinki
www.teehelmi.fi/teehelmi/

Jos käyt katsastamassa Chayan ja TeeHelmen, niin poikkea toki myös Stockmannin teeosastolla, kun kulmilla liikut. Punnittavien irtoteiden valikoima ei ole suuri ja teeosasto on ollut myllerryksessä viime aikoina, mutta kannattaa kuitenkin tsekata. Itse säännöllisesti nimenomaan tsekkailen, harvoin mitään ostan.

forsman

Forsmanin teemyymälä

Jos olet autolla liikkeellä, kannattaa ajella Vantaalla Kehä III:n varrella olevaan Forsmanin teemyymälään (myös julkisilla luulisi pääsevän lähelle).

Forsman

Pohjoismaiden suurin teemyymälä sijaitsee Forsmanin tuotantotilojen yhteydessä. Paljon eri teelaatuja ja tarvikkeita. Järjestävät teekoulutuksia. Teetä voi pakata ja punnita myös itse haluamansa määrän, jos valmiiksi pakatut määrät eivät ole sopivia. Kirjoittelin keväisestä Forsman-vierailusta täällä.

Suokalliontie 7, Vantaa
www.forsman-tea.com/fi/

***

Parasta Helsingin teekauppatarjonnassa on se, että liikkeet ovat niin erilaisia tunnelmaltaan ja paljolti myös valikoimiltaan. Jos olet nähnyt yhden, et todellakaan ole nähnyt niitä kaikkia. Toivottavasti mahdollisimman moni teenjuoja löytäisi teekaupat ja hyvälaatuisen irtoteen markettien bulkkipussiteiden sijaan. Monilla teekaupoilla on myös verkkokauppa. Itse poikkean useimmin Théhuoneella, Demmersissä ja TeeMaassa – osittain varmasti siksi, että osuvat useimmin arkireitille, mutta pidän myös niiden tunnelmasta. Nyt voisin kuitenkin ottaa listalle vielä ennen joulua iltapäiväteehetken Ouncessa.

Puuttuiko joku? Vinkkaa kommenttiboksissa!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s