Kuukauden blogivieras: Tommi

Kuukauden blogivieras on oikeastaan tammikuun blogivieras, sillä ennen kuin kansanedustajat palasivat lomiltaan, sain hienon tilaisuuden vierailla Eduskunnassa tuttavani Tommin vieraana. 

Tietoasiantuntijana työskentelevä Tommi näytti minulle uutiskuvista tuttuja paikkoja. Ajankohta oli hyvä, kun väkeä ei käytävillä ruuhkaksi asti ollut. Ja koska Tommi on teenjuoja, kyselin samalla tietysti hänen teenjuontitottumuksistaan.

Millainen teenjuontihistoria sinulla on?

En ole aina juonut teetä, aloitin vasta aikuisena. Huomattuani, että kahvi ei sovi minulle, siirryin teehen. Pikkuhiljaa aloin oppia eri teelaaduista ja tee alkoi kiinnostaa enemmän. Alkuun etsin netistä tietoa ja sitten löysin Teen ystävät ry:n, jonka jäseneksi liityin.

Millainen teenjuoja olet?

Olen fiilisjuoja. Suosikkini on vihreä tee, uskon sen terveysvaikutuksiin. Kahvi aiheuttaa minulle yliherkistymistä, mutta tee ei. Aamulla saatan satunnaisesti juoda kahvia, mutta en enää päivän mittaan. Ruohonjuuresta ostamani Afrokahvi (pikakahvi) on sopivan mieto minulle, eikä aiheuta mitään fyysisiä oireita.

Aloitan työpäivän klo 8-8.30 aikaan ja ensimmäiseksi haen kupin vettä ja teen teetä. Kahvia juovilla kollegoillani on ”kahviporukoita”, jotka hankkivat yhteiset kahvit. Minulla on työhuoneessani omat teet. Juon teetä töissä pitkin päivää. (Eduskunnassa on kuulemma paljon erilaisia harrastuskerhoja, mutta ei teekerhoa – ainakaan vielä!).

Teetä voin juoda illallakin ja teen hyvä puoli on, että se on sekä virkistävää että rauhoittavaa. Toisinaan iltaisin juon kamomillahauduketta. Useimmiten pitäydyn suosikeissani, mutta Teen ystävien tilaisuudet on ollut hyvä paikka kokeilla uusia laatuja.

Suurin osa ystävistäni on kahvinjuojia, mutta useimmiten tarjoan kotonani teetä, paitsi vanhemmilleni.

Tommi 2

Mistä hankit teesi?

Enimmäkseen Théhuoneelta ja Chayasta. Jonkun verran saan myös lahjaksi. (Tommin työhuoneesta bongasin myös Eduskunnan oman teen, joka on Mokkamestareiden valmistamaa). Haudukkeita juon myös pussiversioina.

Matkoilla käyn teepaikoissa sellaisen nähdessäni. Seuraavaksi olen menossa Tukholmaan – saatanpa poiketa teellä Chaikhanassa.

Tommin teet

Teevalikoimaa Tommin työhuoneessa. Eduskunnan tee toinen oik. 


Kerroit, että olet Teen ystävien jäsen. Kerro siitä lisää.

Liityin yhdistykseen vuonna 2013. Jäsentilaisuudet ovat olleet mielenkiintoisissa paikoissa ja olen oppinut paljon teen valmistamisesta, eri laaduista ja teen historiasta. Yksi mieleenpainuvimmista tilaisuuksista oli 10-vuotisjuhlat, jolloin todella innostuin teestä. Toinen mieleenpainuva tilaisuus oli muutama vuosi sitten Suomenlinnan lelumuseossa, jossa en ollut aiemmin käynyt.

Olen kiinnostunut teen terveysvaikutuksista ja luen mielelläni hyvin kirjoitettuja artikkeleita teestä. Sitä kautta tulee myös kiinnostus kokeilla eri teelaatuja.

Tommi 3

Kiitos Tommi, kun sain käydä vierailulla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s