Varaslähtö teen päivään

Valtakunnallista teen päivää vietetään jälleen tiistaina 6.2., Tean nimipäivänä. Otin varaslähdön teen päivään juhlistamalla samalla herra Runebergia. Mutta miksi teenjuojat tarvitsevat oman päivän?

Mielestäni ainakin kahdesta syystä. Toinen on teen ja teekulttuurin tunnetuksi ja näkyväksi tekeminen. Tee kiinnostaa ja teenjuojien määrä ja ”hypetys” teen ympärillä kasvaa tasaisesti, mikä näkyy esimerkiksi katukuvaan putkahtelevina teekauppoina, teetä koskevina juttuina mediassa ja teen valtaaman hyllytilan kasvuna ruokakaupoissa. Silti monelle teenjuojallekin tee on edelleen synonyymi teepölyä sisältävälle pussiteelle, joten hyvän teen sanomalle riittää kyllä vielä otollista kuulijakuntaa tässä maassa.

Teen päivä 2018 2

Toinen on teenjuojien oikeus saada hyvää teetä esimerkiksi kahviloissa. Hyväkään kahvila ei vakuuta, jos teenjuojalle on tarjolla pelkkää kuraa. Valitettavasti esimerkiksi lehtien kahvila- ja ravintola-arvosteluissa teenjuojat unohdetaan usein kokonaan. Ja tilannehan ei muutu, mikäli me teenjuojat emme vaadi parempaa. Kannustankin antamaan lempeän ystävällistä palautetta kahviloissa ja ravintoloissa – myös silloin, kun tarjottu tee on erinomaista. Huonon teen syynä voi olla yksinkertaisesti tietämättömyys siitä, että kehnolle pussiteelle on tarjolla vaihtoehtoja.

Erityinen teen päivä on mahdollisuus saada teelle näkyvyyttä hieman isommin. Myös meillä teenjuojilla on erityisasema sanoman levittämisessä. Haastankin kaikki tarjoamaan hyvää teetä ainakin yhdelle sellaiselle, joka sinnikkäästi väittää vihreän teen olevan kitkerää.

Hyvää teen päivää kaikille blogini lukijoille! Nautitaan hyvästä teestä yksin ja yhdessä.

Teen päivä tiistaina 6.2., Tean nimipäivänä

#teenpäivä

2 kommenttia

  1. Onpa kaunis kuva (missä tekemäni teekuppi) ja runebergintorttu. Tavataan juhlissa tiistaina.

    Tykkää

  2. Kiitos, kun vinkkasit! Täytyypä osallistua. Lähikahvilassa saa teeruohot ihanaan pressopannuun, vai miksi niitä nuppivirityksiä kutsutaan?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s