Teellä Chaikhanassa Tukholman Gamla stanissa

Vielä hetkeksi takaisin Tukholmaan: taannoisella reissullani kävin teellä Vanhassa kaupungissa sijaitsevassa Chaikhanassa.

chaikhana-8

Chaikhana sijaitsee Gamla stanin ytimessä, saksalaisen kirkon vieressä. Chaikhanassa on teekauppa ja -huone, joista minä keskityin tällä käynnilläni jälkimmäiseen.

chaikhana-2

Teekaupassa on myynnissä parisensataa teelaatua.

chaikhana-1

Heillä oli omien teiden lisäksi myös valikoima ranskalaisen Mariage Frèresin teelaatuja (kaapissa kuvan oikeassa reunassa).

chaikhana-4

Kannuja ja purkkeja oli myös pieni, mutta asiallinen valikoima.

chaikhana-3

En tutkinut teekaupan tarjontaa tällä kertaa, vaan keskityin juomaan teetä. Vaelleltuani kaupungilla päivän olin aika poikki, joten teetauko ja jalkojen lepuuttaminen tuli tarpeeseen.

chaikhana-6

Teelista oli varsin kattava, joskin teet olivat mielestäni melko hinnakkaita (valitsemani musta Royal Viktoria 90 Kr/kannu). Teen lisäksi tarjolla oli paljon erilaista suolaista ja makeaa kakuista ja skonsseista voileipiin ja salaaatteihin. Valitsin voileivän juustolla, kinkulla ja salaatilla. Reilunkokoinen ja maistuva! Ei valittamista.

Ihastuin hieman noihin kuppeihin. En kotona juo teetä tuollaisista perinteisistä korvallisista teekupeista, sillä olen enemmän mukimäen miehiä. Tuollaiset lasiset teekupit valkoisella asetilla voisin kuitenkin kelpuuttaa. Teen väri näkyy niistä kauniisti.

chaikhana-7

Blogikuvat otettuani hulautin teeheni maitoa, joten se siitä teen kauniista väristä.

Paikka ei oikein herättänyt tunteita tai sanottavaa suuntaan eikä toiseen. Aika neutraali ja aavistuksen tylsä, mutta (ainakin käynnilläni) rauhallinen eikä paikassa ollut taustamusiikkia. Menu oli kattava ja leipä maistuva (ja riittävän iso), joten voin kyllä suositella pysähdyspaikkana. Ja onhan tämä sijainniltaan sellainen, että useimmilla Tukholman reissuilla tulee kulmilla pyörittyä.

Chaikhana

Svartmangatan 23, Tukholma

 

 

1 kommentti

  1. […] Matkoilla käyn teepaikoissa sellaisen nähdessäni. Seuraavaksi olen menossa Tukholmaan – saatanpa poiketa teellä Chaikhanassa. […]

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s