The Tea Centre of Stockholm

Syyskuisella Tukholman visiitillä poikkesin Tea Centre of Stockholmissa Södermalmilla. Puoti on perustettu vuonna 1978, eli melkein samanikäisiä ollaan – Tea Centressä ikä tosin näkyy selvemmin kuin meiläläisessä.

the-tea-centre-of-stockholm-9

Kauppa sijaitsee Södermalmilla varsin näppärän kävelymatkan päässä esimerkiksi Vikingin laivoilta. Vanhasta kaupungistakaan ei kävele kuin ehkä vartin.

the-tea-centre-of-stockholm-2

Kauppaan astuessa tuntuu, kuin siirtyisi menneeseen aikaan. Tunnelma on hämyisä ja mieleen tulee vanha apteekki tai siirtomaa-aikojen puoti.

the-tea-centre-of-stockholm-11

Tummat hyllyt ja näytteillä olevat (vanhat) kannut ja muut astiat osaltaan tekevät ”menneen ajan hengen.”

the-tea-centre-of-stockholm-5

Teekauppa on samalla kuin pieni museo, sillä esillä on hyvä määrä kannuja, purkkeja, teekuppeja… Omaa vuoroa odotellessa ajan sai hyvin kulumaan tutkiessa hyllyjen sisältöä.

the-tea-centre-of-stockholm-4

Selailin myös teelistaa etukäteen, vaikka valinnan teinkin myyjän ehdottamista vaihtoehdoista.

the-tea-centre-of-stockholm-3

Ystävällinen ja asiantunteva myyjä ehdotti ja antoi minun nuuhkia muutamaa vaihtoehtoa, kun kerroin mitä olin vailla.

the-tea-centre-of-stockholm-7

Ainoa selkeä miinuspuoli paikassa oli se, että minimiostos on 100 g. Olisin ottanut teetä vain 50 g, mutta tuon maineisella paikalla lienee vara pitää 100 gramman minimiä. Ihmiset ostavat kuitenkin. Niin minäkin, kun tiesin, että tuskin olen tänne ihan heti tulossa uudelleen.

Nettisivujen mukaan kauppa myy vain yhtä tuotetta: teetä. Ja nyt kun jälkeenpäin muistelen ja kuvia katselen, niin ei siellä tosiaan ollut myynnissä mitään teevälineistöä. Ovat todella keskittyneet vain teehen.

the-tea-centre-of-stockholm-12

Kaupan suosituin tee on Söderblandning, jota saa sekä mustana että vihreänä. Ruotsalaiset tuntuvat olevan hulluina noihin trooppisin hedelmin ja kukkasin maustettuihin sekoituksiin. Edelläni asioi rouva, joka osti kilon (!) mustaa söderblandningia ja kertoi lähettävänsä sen ystävälleen Yhdysvaltoihin.

Suomessa Tea Centre of Stockholmin teitä myy Teekauppa TeeHelmi.

the-tea-centre-of-stockholm-10

Minä en ostanut Söderblandningia, vaan tummaa oolongia. Lisäksi mukaani lähti teekirja (Petter Bjerke, Vernon Mauris: Te. Från Sencha till Lapsang). Jos kirja on ”Nominerad till Världens bästa tebok” niin eipä sitä malttanut jättää hankkimatta. Kirjan toinen kirjoittaja, Vernon Mauris, on The Tea Centre of Stockholmin perustaja, mikä selittänee sen, että myytävänä oli tuote, joka ei ole teetä. Ensiselailujen perusteella kirja vaikuttaa kelpo opukselta niin sisällöltään kuin taitoltaan.

The Tea Centre of Stockholm

Hornsgatan 46, Tukholma

1 kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s