Teematkalla Helsingissä & Brasserie Kämpin iltapäivätee

Kävipä niin hyvä mäihä, että voitin Hotel Havenin unelmaviikonloppukilpailussa hotelliyöpymisen. Minun unelmaviikonloppuni oli tietenkin teematka Helsinkiin.

Kilpailussa piti kertoa, millainen olisi oma unelmaviikonloppu pääkaupungissamme. Ajattelin, että shoppailu- tai teatteriviikonloppu tuskin erottuu vastausmassasta, joten tavoittein palkintoa unelmoimalla teematkasta, joka sisältäisi teekauppakierroksen ja iltapäiväteen. Unelmaviikonloppua vietin pääsiäistä edeltävänä viikonloppuna ja mukaan sain ottaa avecin. Ystävän valinta oli helppoa, sillä ystäväni on jo vuosien ajan lähtenyt mukaan jos jonkinlaisiin teejuttuihin tea tastingeista ulkomaanreissujen teekohteisiin. Hän siis ansaitsi palkintonsa!

Samaiselle viikonlopulle osui sopivasti TeeMaan sakuramakeisten ja teen foodpairing, jonka varasin meille etukäteen ja josta aloitimme teematkamme.

TeeMaa tasting 2

Minun setissäni oli punainen tee ja sakuramacaron. Ystäväni valitsi matchan ja sakuramotchin Itä-Japanin tyyliin. Molemmat olivat erittäin maistuvia. Tunnelma oli mukava ja istumapaikat täynnä. Tällaisia tastingeja saisi puolestani olla useamminkin – tulee poikettua teekauppaan, vaikkei olisi ostettavaakaan (toki teelle voi aina poiketa ja usein poikkeankin). Ja tarttuihan sieltä paketti teetäkin mukaan.

TeeMaa tasting 1

Yumi Sugano

Tastingin makeiset oli Yumi Suganon / Chapakan tekemät. Yumi on valmistunut japanilaisen teen ohjaajaksi ja tutustuin häneen syksyllä hänen pitämällään japanilaisen teen kurssilla. Ottakaahan seurantaan myös Chapakan fb-sivu! Iloitsen suuresti jokaisesta teehen liittyvästä yrittäjästä ja yrityksestä joita tähän maahan putkahtaa. Kannustan kaikkia teen ystäviä antamaan heille tukensa!

TeeMaan jälkeen kävimme Théhuoneella ja Demmersillä teeostoksilla. Huomasin taannoin ystäväni vieraillessa, että maustetut vihreät loistivat kaapissani poissaolollaan, joten korjasin asian. Tervetuloa vaan E taas kyläilemään! Tarkoitukseni oli ostaa myös gyokuroa, mutta se unohtui siinä tohinassa. Tapasimmepa sattumalta kierroksellamme Tuiskun ja F.T.G.F.O.P-blogin Nebsin! Mikäpä sopisi teematkaan paremmin, kuin törmääminen muihin teekouhoihin 🙂

Jätettyämme tavarat hotellille suuntasimme Kämp Brasserien iltapäiväteelle. Iltapäivätee kuului osana voittamaani palkintoa.

Kämp Afternoon Tea 1

Lyhyesti tiivistettynä: tarjoilu oli i-h-a-n-a. Alkuun joimme tietenkin lasilliset kuplivaa. Tarjoilijan ehdotuksesta valitsimme molemmat kaksi eri teetä – omansa suolaisille ja makeille tarjottaville. Itse otin suolaisille vihreän jasmiiniteen ja makeille darjeeling puttabongin. Listan 14:stä teestä 5 oli haudukkeita, mikä oli mielestäni (liian) paljon.

Kämp Afternoon Tea 2

Kylmäsavulohileipä, maa-artisokkaa, ankkapâté, juustoa…

Kämp Afternoon Tea 5

…sconssi, macaron, hasselpähkinäpraliinia, suklaata… Macaron oli ehkä paras ikinä syömäni. Mielestäni macaronien maine ylittää niiden maun, mutta tuo kinuskitäytteinen oli maukas (juurikin sen sopivan sitkoisen kinuskin ansiosta).

Jos pitäisi verrata tätä ja Salutorgetin iltapäiväteetä, niin vaikeaa olisi. Tarjoilut oli yhtä maukkaat molemmissa ja puitteet fiinit. Tilana pidän hieman enemmän Salutorgetista, mutta kumman tahansa esimerkiksi ottaisin (ja antaisin) mielelläni lahjaksi.

Hotel Haven 3

Sen verran hyvin maha täyttyi iltapäiväteellä, että lepäilimme ja fiilistelimme huoneessamme hyvän tovin, ennen illalliselle suuntaamista. Ja mikäs oli kauniissa ja tilavassa huoneessa chillaillessa. Huoneemme muuten tuoksui ihan teekaupalle teeostosteni ansiosta!

Hotel Haven 1

Matkamme teema oli huomioitu myös huoneessa. Meille oli varattu irtoteitä huoneeseen. Teet (kuten Kämpissäkin) olivat Althausin.

Kylpyteepussi

Rentouttavan kylvyn ja maittavan aamupalan jälkeen lähdimme levänneinä kotiin.

Hotel Haven 2

Kiitos Hotel Haven pienestä luksuslomasta arjen keskellä! Ei ollut yhtään pöllömpi idea lähteä teematkalle Helsinkiin. Toimii varmasti vielä paremmin teille, jotka asutte kauempana, ettekä niin usein pääse Helsingin ”teemestoille.”

Ja kiitos mukana olleelle ystävälle! Onnea on ystävä, joka suhtautuu myötämielisesti erinäisiin teehömpötyksiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s