Englantilaisella iltapäiväteellä Salutorgetissa

Sain taannoin todella mieluisan lahjan: Afternoon tea kahdelle ravintola Salutorgetissa Helsingissä. Olin pantannut lahjakorttia syksyyn ja varannut pöydän hyvissä ajoin eräälle lauantaille. Lahjani oli kahdelle, joten otin seurakseni ystäväni, jonka kanssa olimme usein aikoneet mennä Salutorgetin iltapäiväteelle saamatta sitä kuitenkaan ikinä aikaiseksi.

Salutorget 1

En ollut aiemmin käynyt Salutorgetissa, joten oli mukava päästä kokemaan itselleni uusi paikka. Olin aina pitänyt Salutorgetia tosi fiininä paikkana – jota se tietyllä tapaa olikin – mutta paikan rentous kuitenkin yllätti. Tähän väliin mainittakoon, että paikan ruokalista ei näyttänyt hullummalta (ja oli hintatasoltaan huokeampi kuin etukäteen olin kuvitellut), joten laitoin paikan muistiin, kun seuraavan kerran pohdimme illallispaikkaa.

Salutorgetin afternoon teatä tarjoillaan maanantaista lauantaihin kello 14-18 hintaan 22,70 € (ilman kuohuvaa). Minun lahjani sisälsi lisäksi lasilliset kuohuviiniä ja kyllähän kupliva teki hetkestä vielä astetta ainutlaatuisemman. Iltapäivätee tarjoillaan varsinaisen ravintolatilan sivustalla pylväiden takana olevassa ”siivessä.” Tila sopikin siihen mainiosti, sillä se oli hieman rennompi kuin varsinainen ruokailutila. Ennakkovarausta ei välttämättä tarvita, mutta se on tarjoilijan mukaan suositeltavaa, jotta he voivat kattaa pöytään valmiiksi oikeanlaiset astiat.

Meidän lisäksi iltapäiväteetä oli nauttimassa muutama muukin seurue. Pikainen vilkaisu osoitti heidän olevan kaltaisiamme 30-40-vuotiaita kaveriporukoita tai pariskuntia.

Salutorget 2

Alkajaisiksi valitsimme teet. Päädyin listan ulkopuolelta tarjoilijan esittelemään The Tea Centre of Stockholmin Sir John Blendiin. Kyseessä oli kiinalainen savunmakuinen musta tee, joka oli maustettu bergamottiöljyllä. Tavallista Lapsang Souchongia tuskin olisin valinnut, mutta tässä teessä lisänä oleva suosikkini bergamottiöljy sai minut kokeilemaan kyseistä teetä, jota en ollut aiemmin maistanut. The Tea Centre of Stockholmin teetä tuo maahan Teehelmi.

Salutorget 3

Hauduttelin teetäni reilut 3 minuuttia, ennen kuin otin siivilän pois kannusta. Teessä tuoksui selvästi savu. Kuten yleensäkin, maku oli huomattavasti pehmeämpi kuin tuoksu antoi olettaa. Myös bergamottiöljy maistui. Tee ei kuitenkaan ollut liian savuinen (tykkään kyllä Lapsang Souchongista, mutta tähän hetkeen en sitä olisi valinnut).

Salutorget 4

Seuralaiseni valitsi omaan kannuunsa Intia Darjeelingia (Intia Darjeeling T.G.F.O.P.) Taisi menussa lukenut kuvaus samppanjamaisen raikkaasta teestä tehdä valinnan hänelle loppujen lopuksi aika helpoksi… Darjeelinginsa makua hän luonnehti pehmeän aromikkaaksi. Viininystävänä hän totesi teensä olevan ”vähemmän tanniinista” kuin valitsemani Sir John Blend, jota hän myös maistoi.

Salutorget 5

Niin onnistuneet kuin teevalintamme olivatkin, niin huomiomme vei kuitenkin teen kanssa tarjottavat syötävät. Eteemme tuotiin kerrosvati, jossa alimpana olivat suolaiset, keskellä semi-makeat ja ylimpänä makeat herkut. Kaikkia oli kaksin kappalein, joten herkkujen jakaminen kävi sovussa.

Salutorget 6

Salutorget 7

Alimmalta tarjottimelta löytyi sormivoileipiä kolmella eri täytteellä: kurkku-tuorejuusto, kalkkuna-piparjuuri ja katkarapu (toast skagen). Lisäksi oli juusto-quiche sekä tuulihattu (jonka täytettä en enää muista, hävisi suuhun ensimmäisenä). Kaikki olivat erittäin maukkaita.

Salutorget 8

Puolimakeiden vadilla oli molemmille kaksi skonssia, hedelmäkakkua ja keksi. Skonsseille oli vadelmahilloa, lemon curdia ja vaniljakermaa. Irlannissa useamman vuoden asunut ystäväni latasi paljon odotuksia skonsseihin. Hän olisikin toivonut niihin enemmän soodan makua, mutta totesi niiden kuitenkin olevan ihan maukkaita. Skonsseja olisin voinut syödä enemmänkin, kun täytteitäkin jäi yli…

Salutorget 9

Ylimmällä vadilla oli makeat: macaron, vaahtokarkki, tryffeli ja marmeladi. Luulen, että ainakin makeiden valikoima voi vaihdella, sillä niitä ei oltu eritelty menussa.

Kaiken söimme mitä eteemme kannettiin! Särpimet olivat todella herkulliset ja kannuissamme riitti teetä viimeiseen makeaan suupalaan asti.

Vietimme erittäin rennon ja mukavan iltapäiväteehetken. Aikaa hujahti pari tuntia nautiskellessamme rauhassa pikkuherkuista ja siemaillessamme vuoron teetä ja kuohuvaa. Voin siis lämpimästi suositella Salutorgetin englantilaista afternoon tea’ta. Ajankohta ei olisi voinut itselleni oivallisempi olla Netflixin Downton Abbey -maratonin lomassa.

Menisinkö uudestaan? Menisin. Menen.

Salutorget / Pohjoisesplanadi 15, Helsinki / Afternoon tea ma-la klo 14-18

2 kommenttia

  1. […] pitäisi verrata tätä ja Salutorgetin iltapäiväteetä, niin vaikeaa olisi. Tarjoilut oli yhtä maukkaat molemmissa ja puitteet fiinit. Tilana pidän […]

    Tykkää

  2. […] päättyi Salutorgetin Afternoon Tealle (josta olen postannut aiemmin). Ah, niin ihanien antimien ääressä vierähti hyvä tovi rupatellessa uusien tuttavuuksien […]

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s