On ilo juoda teetä kanssasi

Helsingin kirjamessut ovat oikeastaan ainoat messut, joilla nykyään käyn ja ne ovatkin ehdottomasti suosikkimessuni. Viini&ruoka-messut kuuluu tietysti oleellisena pakettiin. Pari edellistä vuotta olen ollut messuilla työn merkeissä, mutta tänä vuonna haahuilin taas normaalina messukävijänä. 

Olen pyrkinyt rajaamaan kirjahankintani tietokirjoihin, klassikoihin & Finlandia-voittajiin tai muihin jollain (omalla) kriteerillä merkittäviin kaunokirjallisiin opuksiin. No, välillä tietysti lipsun näistä periaatteista.

Demmers Bergamino 5

Ostin nimittäin messuilta hövelein kriteerein pari kirjaa, joista etenkin Mamen Sánchezin teos On ilo juoda teetä kanssasi herätti kiinnostukseni nimen ja kannen perusteella. Kannessa olevasta teepannusta roikkuu Earl Greyn lipuke, joten pitihän kirjaa tutkia tarkemmin. Takakannen teksti (varsinkin sen alku) vahvisti ostopäätöksen tästä kepeästä hyvän mielen kirjasta, jota myyjätkin kovasti kehuskelivat (ja kehottivat lukemaan ison teekupillisen kera).

”Englantilaisen mahtisuvun komea vesa Atticus Craftsman ei koskaan matkusta ilman Earl Grey -teetä ja lempikirjaansa. Kun hänet lähetetään Madridiin lakkauttamaan Liberte-kirjallisuuslehteä, hän pakkaa laukkuunsa molemmat. –”

Toinen heräteostokirjani on Satu Rommin Teetä ja temppeleitä. Teos sisältää matkakertomuksia Thaimaasta, Burmasta ja Kambodzasta. Kyseinen Aasian kolkka kiinnostaa, joten nappasin kirjan mukaani sen enempiä pohtimatta. Nähtäväksi jää onko teellä tässä kirjassa muuta roolia kuin otsikossa.

Demmers Bergamino 2

Atticus Craftsmanin innoittamana tutkailin kirjoja Demmers Teehausin Bergaminoa juoden. Earl Grey on yksi kestosuosikkini, mutta välillä siihenkin kaipaa vaihtelua. Demmersin Bergamino on hyvä vaihtoehto. Pakkauksessa teetä luonnehditaan näin:

Demmers Teehaus: Bergamino

Raikas sekoitus mietoja mustia teelaatuja Ceylonilta täydennettynä maukkailla sitruunankuorilla ja ensiluokkaisilla bergamottin aromeilla. Erinomainen vaihtoehto voimakkaan Earl Greyn ystäville.

100 C, 2-4 min.

Haudutin teetä 3 minuuttia, mikä on makuuni sopiva haudutusaika. Join teen tällä kertaa ilman maitoa, joskin melko usein juon Earl Greyni maidolla. Maidon kanssa olisin varmaan hauduttanut minuutin pidempään, sillä maito pehmentää makua melko reilusti. Vaikka sekoituksessa on mietoja teelaatuja, niin minulle tämä on riittävän vahva musta tee. Teessä on tuttu Earl Greyn tuoksu ja teessä maistaa selvästi niin bergamotin kuin sitruunan. Tee sopii mainiosti niin aamu- kuin iltapäiväteeksi. Bergamino on mielestäni jotenkin keveän hienostuneempi kuin perinteinen voimakas Earl Grey.

Bergamino-pussini pohja häämöttää jo. Ehkä seuraavaksi on kuitenkin taas perinteisen Earl Greyn vuoro.

Demmers Bergamino 4

Palaan näihin kirjoihin, kun olen ne lukenut. Se voi viedä jokusen tovin, sillä sen verran monta kirjaa on odottamassa lukuvuoroaan…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s