Flunssannujertaja

Perjantaiaamuna oloni oli aavistuksen tukkoinen ja  tunsin, että flunssa tekee tuloaan. Eipä siinä auttanut kuin jättää suunniteltu treeni väliin ja pistää flunssannujertaja porisemaan.

Tällä kertaa tein drinkkini rooibokseen, mutta muutkin haudukkeet käy yhtä hyvin. Olen käyttänyt myös esim. inkivääri-sitruunahauduketta ja joitain Keski-Euroopan reissuilta tuomiani flunssayrttihaudukkeita. Katsokaapa muuten reissuillanne Keski- ja Itä-Euroopassa marketissa teehyllyille: ne pullistelevat yrttihaudukkeita eri vaivoihin. Vatsalle ja suolistolle, keuhkoille, sydämelle ja munuaisille löytyy omansa. Samoin yskään, nuhaan ja uniongelmiin. Tässä drinkissä haudukkeen oma maku häviää muiden ainesten sekaan, joten ei välttämättä kannata käyttää teekaapin kalleimpia aarteita. Itse kulutin pussirooibokset tähän keitokseen.

Tarvitset:
Rooibosta (tai muuta hauduketta)
Inkivääriä
Sitruunaa
Hunajaa
(Carmolis-tippoja)

flunssarooibos-2

Keitin veden kattilassa ja paloittelin joukkoon hieman inkivääriä. Annoin porista hyvän tovin, jotta inkivääristä ehti irrota hyvin makua. Lopuksi lisäsin rooiboksen. Sitten vaan mukiin, jonne juoman lisäksi laitoin ison köntin hunajaa, kattilassa porisseet inkiväärinpalat, sitruunaa ja 5-10 tippaa Carmolista. Ei kait tästä puutu superaineksista kuin valkosipuli, mutta sen jätin omastani suosiolla pois.

Flunssa ei ole mennyt ainakaan pahempaan päin, joten uskon, että tällä rohdoksella monta kertaa päivässä nautittuna on ollut vaikutusta. Inkiväärillähän sanotaan olevan tukkoisuutta helpottava vaikutus (monien muiden hyvien ominaisuuksiensa lisäksi). Lisänä lepo, nenäkannuhuuhtelu ja iso kulho hedelmäsalaattia, niin eiköhän flunssa tästä taitu.

2 kommenttia

 1. Ihana blogi! Toivottavasti flunssa on enää muisto vain. Terveisin (lähinnä) mustan teen juoja.

  Tykkää

  1. Kiitos! Ja kyllä, flunssa selätetty. Meni onneksi viikossa ohi.
   Paljon on taas postausideoita koottuna, pitäisi vaan saada naputeltua valmiiksi asti 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s