Teepolku Turussa

Viime viikon Turun reissuni yksi etukäteen suunniteltu käyntikohde oli teekauppa Teepolku. Edellisellä Turun reissulla en siellä poikennut, joten nyt korjasin tämän epäkohdan teegreisin elämässä. 

teepolku-1

Harmikseni en tavannut teekauppias Mattia, sillä hän oli teenhankintamatkalla Japanissa, mutta paikalla oli hänen supermukava äitinsä, joka piti huolta kaupasta reissun ajan. Hän tiesi kertoa, että myyntiin on tulossa ainakin useampia erilaisia matchoja, joten olkaahan matchan ystävät valppaina.

teepolku-2

Viivyin hyvän tovin putiikissa, sillä jo teehyllyjen syynäämiseen meni oma aikansa, vaikka olin jo kotona etukäteen tutkaillut mitä ostaisin. Kyselin, onko vuosien aikana ollut havaittavissa muutosta asiakkaiden teetietoisuudessa. Kuulemma on: ylipäätään tietoisuus teestä on lisääntynyt ja monet ensikertalaiset löytävät teen pariin teen terveysvaikutusten innoittamina.

teepolku-3

Teepolussa on teen lisäksi hyvä valikoima teetarvikkeita: kuppeja, kannuja, siivilöitä…

teepolku-4

…ja kauniita saviteekannuja.

Nyt hullaannuin niin tuosta teevalikoimasta, että täytyy paneutua tarvikkeisiin lähemmin seuraavalla käynnillä. Helsingistä Turkuun saa nykyään naurettavan halpoja bussilippuja, joten omalla autolla menemistä en tälläkään kertaa edes harkinnut. Seuraava reissu  pitää ottaa jo suunnitteluun, sillä flunssaisena en jaksanut tehdä kaikkea mitä alun perin oli tarkoitus, vaan istuin suurimman osan ajasta kahviloissa, syömässä ja Tuomiokirkossa.

teepolku-6

Teepolulle täytyy antaa erityiskiitos siitä, että pakkauksissa (ja nettisivuilla) on todella hyvät kuvaukset sisällöistä. Nettisivuilla on lisäksi hyvät kuvat teelehdistä. Teinkin etukäteisvalintani jo kotona pitkälti noiden kuvausten ja kuvien perusteella. Myös pakkausten etiketit miellyttävät silmääni.

teepolku-8

Diggailen näitä folioisia pakkauksia, joissa on tiivis sulkumekanismi. Inhoan niitä rullattavia pussinsulkijasysteemeitä (heitän ne sulkijat aina ensimmäiseksi kotona roskiin ja suljen pussit isolla klemmarilla).

teepolku-7

Ainoa miinus oli se, ettei teitä päässyt nuuhkimaan. Silti pisteeni menevät aikalailla tasan nuuhkimisen + surkeitten pakkausten & nuuhkimaan pääsemättömyyden + hyvien pakkausten välillä.

teepolku-9

Erilaisia pu’ereita oli myös tarjolla runsaasti.

Valinnanvaikeushan se meinasi iskeä, mutta valintaa helpottaa aavistuksen tietoisuus siitä, että mitä tahansa valitsee, niin varmasti saa laadukasta ja huolella valittua teetä. Teepolku tuo teensä maahan itse: he valitsevat tuottajat ja matkustavat säännöllisesti tapaamaan heitä paikan päälle.

teepolun-teet

Mitä sieltä sitten tarttui mukaan? No nämä. Kaksi teetä olin valinnut kotona etukäteen, neljä ostin. Varsin maltillinen ratkeaminen siis. Näistä lisää, kun olen maistellut ja tutkaillut.

gaggui-kahvila

Ja loppuun vinkki: Teepolun vieressä on Gaggui-kaffela. Siellä on tarjolla Teepolun teetä ja ihania leivonnaisia, joten sinne mars teeshoppailun jälkeen. Itse nautin sitruunatorttua, slurps. Ei lainkaan hullumpi paikka tuo Turku, flunssaisenakaan.

 

Teepolku

Humalistonkatu 13, Turku

4 kommenttia

 1. kiva juttu puodista. Itse en ole tuolla poikennut vaikka Turussa asun.
  Mainitsemasi kahvila on kyllä tullut tutuksi 🙂 Ehkä uskalla tuolla teepuodissakin joku kerta käydä.

  Tykkää

  1. Kiitos! Kannattaa poiketa Teepolussa. Ja avata suunsa, sillä teekauppiailla on runsaasti tietoa eri laaduista ja osaavat auttaa, jos ei oikein tiedä mitä haluaa. Se on just parasta verrattuna ”miehittämättömiin” teenostopaikkoihin, kun voi kysellä ja imeä tietoa.

   Tykkää

 2. Kiva kun kävit teekaupassamme! Olemme nyt jo palanneet Japnin teenhankintareissulta. Kaikki sujui hienosti ja valikoimassa on nyt paljon aiempaa enemmän Japanilaista teetä, kuten Matchaa, senchaa yms. Saimme myös joitain japanilaisia teeastioita valikoimaan. Kun olen itse liikkeellämme paikalla, tarjoamme mahdollisuuden maistaa teelaatuja ilmaiseksi ennen ostamista. Tämä on normaali toimintatapa esimerkiksi kiinalaisisssa teekaupoissa.

  Tykkää

  1. Kiva kuulla – tulen varmasti syksyn/talven mittaan uudelleen Turkuun (kun esim. Schjerfbeckin näyttely kiinnostaisi) ja tulen kyllä poikkeamaan uudelleen. Hyvät teet ostin ilman maisteluakin 🙂 Fikkalia maistoin juuri tänään ekaa kertaa ja se oli tosi hyvä heräteostos.

   Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s