Teeleidin Tamaryokucha

Kesäreissulla Teeleidistä tarttui mukaan pari teetä. Toinen niistä on japanilainen vihreä tee Tamaryokucha.

Teeleidi Tamaryokucha 2

Tämä tee oli minulle uusi tuttavuus, mutta teen kuvaus ja nuuhkaisu isoon teepurkkiin tekivät ostopäätöksen helpoksi. Ostamani Tamaryokucha on paahtamalla valmistettu ja tulee Kyushun saarelta. Tamaryokuchaa on myös höyryttämällä valmistettua (kuten useimmat japanilaiset teet). Pakkauksessa sanotaan, että siinä on helpommin lähestyttävä maku kuin useimmissa japanilaisissa teissä. Makuasia?

Teeleidi Tamaryokucha 3

Tamaryokucha tarkoittaa kierteistä vihreää teetä. Ja sellaisia kuivat lehdet ovatkin: pienikokoisia, ohuita ja kierteisiä suiroja, joista osa hieman sinertävän vihreitä. Kuivat lehdet eivät tuoksu kovin voimakkaille.

Teeleidi Tamaryokucha 4

Haudutetut lehdet sitä vastoin tuoksuvat huomattavasti voimakkaammin. Tuoksusta tulee mieleen kesä ja vastaleikattu nurmi. Lehdet näyttävätkin märältä nurmisilpulta. Haudutin teetä pakkauksen ohjeen mukaisesti 1 minuutin (hetken seisahtunut 80-asteiseksi lämmitetty vesi). Hauduttelin lehdistä kolme kertaa ja viimeisellä kerralla lehdet unohtui kuppiin pidemmäksi aikaa. Eihän tuo huonoksi mennyt sittenkään.

Teeleidi Tamaryokucha 5

Teen maku on melko syvä, hieman ruohoinen ja vegetaalinen. Maku jää viipyilemään suun sisäpinnalle vielä pitkäksi aikaa juoman jo kadottua suusta (jää itse asiassa todella pitkäksi aikaa. Maistuu vieläkin, kun viimeisteilen tätä postausta). Ehkä tätä voisi kuvailla aavistuksen pistäväksi tai teräväksi – mutta hyvällä tavalla. Jos haluan vihreää teetä, joka maistuu reilusti vihreälle teetä, haluan juuri jotain tämän tyyppistä. Tätä tulee hörpittyä koneen ääressä töitä tehdessä, kun pitää keskittyä ja kaipaa piristystä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s