Seaweed Wellness Tea – senchaa, levää ja matea

Kuten aiemmassa Forsman-postauksessa mainitsin, saatan joskus ostaa teetä pakkauksen innoittamana. Näin kävi viime viikkoisella Tallinnan reissulla, kun bongasin Stockmannin hyllyltä kivoja Tafelgutin teepurkkeja. Tarjolla olevista laaduista matkaani lähti Seaweed Wellness Tea. Enpä edes muista, milloin olisin ostanut marketista irtoteetä.

Tafelgut 1

Kyseessä on sekoitus, jossa on vihreän teen (sencha) lisäksi matea, wakame-merilevää, sitruunaruohoa ja sitruuna-aromia.

Tafelgut 5

Sitruunaruoho tuoksuu voimakkaasti (ja varmaan myös sitruuna-aromi). Eli en suosittele, jos et ole sitruunaruohon ystävä. Valmiin juoman väri oli yllättävän tunkkainen (alla olevassa kuvassa näyttää hieman todellista kirkkaammalle).

Tafelgut 2

Ja entäpä maku? Odotin raikkaampaa ja kevyempää. Kyllä tässä sitrus maistuu voimakkaasti, mutta silti yleisvaikutelma on jotenkin tuhdimpi kuin odotin. En tiedä johtuuko lievä tunkkaisuus merilevästä, sillä en osaa määritellä, miten se vaikuttaa makuun. Ja ei tämä siis pahaa ole, mutta odotuksiin nähden ehkä kuitenkin pieni pettymys. Haudutin teen 80-asteiseen veteen noin 2 minuuttia.

Tuleeko juoduksi? Uskoisin, että tulee – lievästä pettymyksestä huolimatta. Wellness-hengessä tämä voisi maistua ennen tai jälkeen treenin tai ihan vain iltapäivän piristeenä. Onhan tässä superainekset samassa purkissa: vihreä tee, mate ja merilevä. Tämä saattaisi toimia myös jääteenä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s