Vihreän teen himo ja Weishan Maojian

Juon sekä maustettua että maustamatonta vihreää teetä, vaikka kaapissani maustetut laadut ovatkin tällä hetkellä yliedustettuina. Viime aikoina minulla on kuitenkin ollut hillitön maustamattoman vihreän teen himo.

Kyseessä ei ole ollut mikään kevyt mieliteko, vaan tuntuu, että kroppani suorastaan huutaa maustamatonta vihreää teetä. Teehimoa voisi verrata lanttuhimoon, joka minulle iskee yleensä kerran syksyssä. Himo lähentelee olemukseltaan puutostautia, josta pääsee kuitenkin nopeasti eroon ostamalla lantun ja rouskuttamalla juureslohkoja. En tiedä onko teehimossa kyse puutoksesta, mutta eroon siitä ei tarvitse päästä.

Weishan 1

Viime aikoina olen maltillisesti kartuttanut maustamattomien vihreiden valikoimaani samalla kun olen yrittänyt tyhjentää entisiä pussinperiä. Pari viikkoa sitten hankin TeeMaasta Weishan Maojiania. TeeMaassa on pieni, mutta huolella valittu ja laadukas valikoima, joten siellä ei tule ylitsepääsemätöntä valinnanvaikeutta.

Tee tulee Hunanin maakunnasta Kiinasta ja koostuu nuorista kärkilehdistä. Tee on ”ohutta suiroa” ja sen tuoksu on raikas ja keväinen. Ihana!

Weishan 2

Haudutetut lehdet ja itse tee tuoksuvat vielä voimakkaammin. Jostain syystä minulle tulee mieleen saunavasta, vaikka tuoksu ei koivua muistutakaan. Tai vastaleikattu nurmi? Haudutettuina lehdet pääsevät oikeuksiinsa, kun kuivien lehtien samea väri kirkastuu alkukesäisen vihreäksi. Itse tee on väriltään hyvin vaaleanvihreää.

Weishan 5

Haudutin teetä 2,5 minuuttia 85-asteiseen veteen. Teen maussa tosiaan on kasvismainen vivahde, kuten pakkauksen kuvauksessa mainitaan. Mutta ei todellakaan huonolla tavalla! Tee on raikas, kevyt ja pehmeä. Ja tuoreus, se tästä teestä tulee mieleen. Maku jää viipyilemään suuhun hyväksi toviksi. Jos yrittäisin tutustuttaa vihreän teen saloihin henkilöä, joka ei juo vihreää teetä, aloittaisin juurikin jostain tämän tyyppisestä raikkaasta teestä.

Weishan 3

Tämä tee tulee varmasti juotua kesän aikana pois, niin mainiosti se sopii tähän vuodenaikaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s