Hyvää Teen päivää – juodaan teetä yhdessä!

Otin varaslähdön Teen päivään kutsumalla ystäviä iltapäiväteelle eilen runeberginpäivänä. Olipas mukava pitkästä aikaa leipoa, kun tiesi että pian on tupa täynnä leipomusten syöjiä.

teenpaiva-5

Tarjottaviksi leivoin suolaista ja makeaa (mm. kurkkuvoileipiä ja kaurabrownieita). Ystäväni toi tuomisina ihanan sitruunamarenkipiirakan. Hän tietää, että rakastan kaikkea missä on sitruunaa (oli kyse sitten kakusta, teestä tai suihkusaippuasta).

Teetä hauduttelin ”tauotta”. Valkoista, vihreää, mustaa, oolongia… Vieraat olivat vastaanottavaisia kaikille laaduille. Olen aika tottumaton isojen kannullisten hauduttaja, joten vähän oli hakemista määrien kanssa. Kyllä pienet kannut ja kuppihaudutukset on enemmän minun juttu. Taisin saada aavistuksen avattua teen maailmaa ainakin naapurilleni, joka totesi alkavansa ymmärtää ”teehifistelyn” maailmaa. Ehkäpä saan hänet ensi kerralla mukaan tea tastingiin!

teenpaiva-3

Vieraita olin haastanut esittämään runon. Ja useampia runoja iltapäivän aikana kuultiinkin. Paikalla oli myös ihka oikea runoilija (mikä taisi nostaa joillakin kynnystä runonlausuntaan…) Saimme kuulla runoilijan työstä – vaikuttaa siltä, että runous voi melko hyvin, vaikka pienimyyntinen kirjallisuudenlaji onkin. Itse en ole mikään runoihminen (mitä nyt onnittelukortteihin etsin sopivia), mutta sain hyvän vinkin suomalaiseen runouteen tutustumiseen. Keväällä ilmestyy Jenni Haukion toimittama suomalaisen runouden antologia, johon on koottu niin klassikot kuin nykyrunoutta.

Antologiaa odotellessa lueskelen saamaani räppäri Paperi-T:n esikoisrunokokoelmaa Post-alfaa.

DSC_0011.JPG

Runoilija totesi, että olen hyvällä alulla kohti runojen maailmaa, kun teenjuonti on jo hallussa. Runoilijoissa kun kuulemma on paljon teenjuojia. Pohdittiin tätä tovi ja kyllähän se istuu paremmin kuvaan juoda kirjoitustyön lomassa litratolkulla teetä kuin kahvia.

teenpaiva-4

Ruutupaitainen ystäväni oli tehnyt hienon runon Runepelissä. Jos siis omat taidot ei riitä runojen kirjoittamiseen, niin yhteistyöllä Runebergin kanssa onnistuu.

earl-grey-kuivakakku

Leipomani earl grey -kuivakakku sai kovasti kehuja. Täytyy kyllä kehua itsekin: kakku oli mehevää ja maukasta eikä lainkaan kuivaa. Nesteenä kakussa on maitoon haudutettu earl grey. Kunniaa reseptistä en voi ottaa itselle, sillä resepti on uusimmasta Yhteishyvä-lehdestä.

earl-grey-kuivakakku-2

Kuten aina mukavien kemujen jälkeen, niin nytkin totesin, että useammin pitäisi koota ystävät yhteen yhdessäolon, ruuan ja juoman ääreen. Täytyypä alkaa suunnittelemaan uusia kestejä, sillä en aio odottaa seuraavaan Teen päivään.

Mukavaa teentuoksuista Teen päivää kaikille!

Loppuun ystäväni lausuma runo (TaoLinin kirjasta Teen kuiskaus)

 

Tule teelle

Tule teelle
arjen kiireiden keskeltä
Viritetään elämän virtaa
ruohoisilla poluilla
tuoksun ja aromin kutsumana
Nautitaan teetä
kaikin aistein
kuudenteen asti
Silitetään tätä hetkeä
taivaan kasteella

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s