Demmers Highland Toffee

Nyt kun viimeisetkin joulusuklaat on tuhottu, olen jättänyt herkuttelut vähemmälle ja korvannut niitä kupposella makeaa teetä.

Aiemmin olen vinkannut vihreäpohjaisesta herkusta, mutta nyt talvella kaipasin jotain mustapohjaista makeankorviketta. Demmersistä löytyi tarpeisiin sopiva Highland Toffee.

demmers-highland-toffee-2

Highland Toffee on sekoitus ceylonilaisia mustia teelaatuja maustettuna hasselpähkinäkrokanteilla ja voitoffeen aromeilla. Kuivaan teen tuoksu on täyttä kermatoffeeta. Niin herkku! Voisin nuuhkia teetä loputtomiin.

Ostin tämän teen nimenomaan makeankorvikkeeksi, en itse teen takia. Kuivassa teessä toffee tuoksuu niin voimakkaasti, että itse teetä siitä on mahdoton erottaa.

demmers-highland-toffee-3

Pakkauksessa haudutusohjeeksi sanotaan 2-4 minuuttia ja kiehahtanut vesi. Minun makuuni noin kahden minuutin haudutus oli sopiva. Vahvemmalla haudutuksella teestä tulee vahvaa, mikä hieman peittoaa toffeen makua.

Teen maku ei ole niin makea kuin tuoksu antaisi olettaa, mutta niinhän se yleensä maustetuissa teelaaduissa on, että tuoksu on makua voimakkaampi. Tasapainoinen, makea maku tässä kuitenkin on. Tee täyttää tehtävänsä mainiosti, sillä sitä harvemmin tekee mieli juoda yhtä kupillista enempää. Tee sopii hyvin myös jonkun (ei äklöimelän) jälkiruuan kanssa.

Jätä kommentti