Teellä helpotusta makeanhimoon

Etenkin lounaan jälkeen minulle iskee järjetön makeanhimo. Usein riittäisi esimerkiksi pari palaa suklaata, mutta ongelma on se, että jos jemmassa on enemmän kuin ne pari palaa, ei herkuttelu jää siihen, vaan koko levy menee hetkessä.

Joulun suklaaähkyn jälkeen kaivoin kaapista Théhuoneen Sesam Caramelin, jonka ostin taannoin juurikin makeanhimon hetkiin.

Théhuone sesam caramel 2

Sesam Caramel on vihreä tee, joka on maustettu karamellinpaloilla. Aika usein toffeella tms. maustetut teet ovat mustaa teetä, joten tämä oli hyvä löytö, sillä juon ruuan jälkeen mieluiten vihreää teetä tai yrttihauduketta. En löytänyt Théhuoneen listalta enää täysin samaa teetä, mutta vastaavasti valikoimassa näyttää olevan Sencha Caramel Superior, jossa on karamellinpalojen lisäksi Rooman kamomillan kukkia. Vastaavia löytyy toki muiltakin toimittajilta, minulla nyt sattui olemaan tätä.

Théhuone sesam caramel 3

Teen tuoksu on makea ja herkullinen. Maku on tosi pehmeä ja makea, kuten tuoksukin. Haudutin teetä 2 minuuttia (80-asteinen vesi). Kuppi Sesam Caramelia ja pari palaa tummaa suklaata on taatusti parempi vaihtoehto kuin levy maitosuklaata tai neljänneskilo irtokarkkeja.

Théhuone sesam caramel 4

Tummaan suklaaseen minulla ei tule himo, vaan minulle riittää pari palaa ja voin helposti jättää loput jemmaan. Olen useamman kerran taltuttanut makeanhimon tällä kombinaatiolla, joskus olen jopa estänyt viikonlopun karkkiostokset teekupillisella & parilla palalla tummaa suklaata. Teekupillisen aikana sitä ehtii miettiä kaksi kertaa ja tehdä järkipäätöksen.

Tämä tee toimii mielestäni parhaiten tällä tavalla makean korvikkeena itsekseen tai kyljessään joku pieni makea. Isomman jälkiruuan kanssa tämä olisi mielestäni liian makea, koska tee jo itsessään on kuin jälkiruoka.

3 kommenttia

  1. Olipas mielenkiintoinen aihe. Itse huomaan usein (aina) ruuna päätteksi kaipaavani ”jotain pientä hyvää”. Täytyykin laittaa tämä testiin. Kiitos vinkistä.

    Tykkää

  2. Eihän tämä tietenkään herkkuja voita, mutta kun ei aina voi sortua kaikkiin mielitekoihin. Todistettavasti olen tällä keinolla skipannut useamman kerran herkkuhimon.

    Tykkää

  3. […] vinkannut vihreäpohjaisesta herkusta, mutta nyt talvella kaipasin jotain mustapohjaista karkinkorviketta. Demmersistä löytyi […]

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s