Terveisiä Teeleidistä

Heinäkuussa en paljon kotona ollut, vaan teetä tuli juotua siellä sun täällä välillä Espoo-Kilpisjärvi. Kesäreissulle mahtui muun muassa mainio käynti Jyväskylän Teeleidissä.

Teeleidi juhli hiljattain 2-vuotissynttäreitä. Vaikka käyn Jyväskylässä ystäväni luona vähintään kerran vuodessa, en ollut aiemmin Teeleidissä poikennut. Nyt korjasimme asian ystäväni ja hänen pienen vauvansa kanssa.

Teeleidi_3

Teeleidi sijaitsee ihanassa vanhassa talossa, yli 100-vuotiaassa Yrjö Blomstedtin suunnittelemassa Lutakon Leidissä. Teeleidi on laajentunut osissa ja nyt sillä on tiloja sekä ylä- että alakerrassa: teehuone ylhäällä ja kauppa alhaalla. Paikallinen ystäväni on käynyt Teeleidissä niin monet kerrat, että hän osasi selvittää minulle paikan laajentumisvaiheet.

Teeleidi_1

Hyvä fiilis alkoi jo pihalta.

Teeleidi_5

Talossa on mukava tunnelma. Yläkerrassa on useampi huone varattuna teenjuojille. Vierailimme paikassa torstaina, jolloin on tarjolla afternoon tea. Myös tiistaisin tarjoillaan iltapäiväteetä, keskiviikkoisin ja perjantaisin on raakakakkupäivä.

Teeleidi_4

Vaikein rasti jälleen kerran oli teen valitseminen.

Teeleidi_9

Lutakon Leidillä on oma nimikkotee.

Teeleidi_6

Varsin kohtuuhintaiseen (12 €) iltapäiväteehen kuului sormivoileipiä erilaisilla täytteillä, skonsseja ja pikkumakeita. Ei siis mitään yllätyksiä, ja hyvä niin.

Teeleidi_7

Maistuvia olivat kaikki tyynni.

Teeleidi_8

Valitsin kannuuni kirsikalla maustettua mustaa teetä ja ystäväni otti metsämarjoilla maustettua mustaa. Maistelimme molempia.

Teeleidi_10

Tuona torstaisena iltana paikassa oli aikamoinen kuhina ja kaikki 60 asiakaspaikkaa olivat täynnä. Väkimäärää selitti varmaan osaltaan tekstiilitaiteilija Aino Kajaniemen näyttely, jonka avajaiset osuivat käyntihetkeemme – joskin uskon, että jyväskyläläiset ovat hyvin löytäneet oman teekeitaansa. Teeleidi ei ole mikään pönötyspaikka, vaan iloinen ja rento, opiskelijakaupungin hengen mukaisesti.

Teeleidi_11

Alakerrassa on teeputiikki ja eihän sitä pystynyt sivuuttamaan kulkematta kassan kautta (no, tarjoilut piti maksaa putiikin kassaan, mutta teetäkin tarttui mukaan). Ystäväni osti Satumaista samppanjaa (maustettu vihreä), jota minäkin pääsin hänen luonaan maistelemaan. Ja kyllä, oli satumaisen hyvää. Ei ihme, että tee oli edelliskerralla ollut loppu – nyt ystäväni hankki sitä kerralla kaksi pussia.

Teeleidi_12

Paikan omistaja, aurinkoinen Teeleidi Anne, ehti jutella kanssani hetken kiireisestä näyttelynavajaisillasta huolimatta.

Teeleidi_13

Myynnissä on hyvä valikoima teekannuja ja muuta teetarpeistoa. Hieman jäin harmittelemaan, etten ostanut teepulloa (harmittelin jo taannoin Kiinan reissuni jälkeen), mutta sehän antaa hyvän syyn palata uudelleen. Seuraavaan käyntiin ei mene kahta vuotta, siitä olen varma!

Teeleidi_14

Tässä siis taukopaikkavinkki, eli jos nelostietä ajelet Jyväskylän ohi, niin pysähdy Teeleidissä. Paikkaan on näppärä poiketa nelostieltä, ei tee kummoista mutkaa.

Teeleidi

Schaumanin puistotie 2 A 2, 40100 Jyväskylä

 

2 kommenttia

 1. Eeva-Marja Simpanen

  Hei!
  Olisi kiva saada sähköpostiini ilmoituksen uusista artikkeleistasi – kiitos 😊
  Teeterveisin, E-M

  Tykkää

  1. Hei!
   Blogin oikeassa sivupalkissa on kohta, josta voi tilata sähköpostiin ilmoitukset uusista blogipostauksista.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s