Uusia kuppeja ja Biluochung Hong Cha

Olette ehkä huomanneet useammassa kuvassa blogissani ja instassa Ulla Fogelholmin valmistamat mustat kupit, jotka ostin taannoin Teekauppa Chayasta. Niistä tulikin välittömästi suosikkikuppini hyvän kokonsa ja muotonsa sekä kauniin ulkonäkönsä ansiosta. Minulla on pidempään ollut mielessä, että olisi kiva päästä käymään Ullan työhuoneella ja nähdä hänen töitään laajemmin. Eilen toive toteutui, kun Ullalla oli avoimet ovet Lauttasaaren työhuoneellaan.

Ulla tekee paljon ruoka- ja juoma-astioita – siis kuppeja kuumille juomille, kulhoja ja lautasia. Minua kiinnosti tietysti teekupit, mikä ei liene yllätys.

Ulla Fogelholm

Ulla kertoi olevansa itsekin teenjuoja, joka ei juo lainkaan kahvia. Hän kertoi pitävänsä erityisesti japanilaisista vihreistä teistä sekä vaaleista oolongeista. Myös matcha kuuluu hänen suosikkeihin ja hän onkin tehnyt paljon matchakulhoja mm. Urasenkelle ja saanut sieltä vinkkejä mm. siihen millainen on hyvä matchakulhon muoto ja koko.

Ulla Fogelholmin kupit 3

Ulla Fogelholmin kupit 2

Nämä pienet kupit oli erityisesti mielessäni kun astelin työhuoneelle. Olen pyöritellyt näitä useamman kerran käsissäni TeeMaassa tietäen, että on vain ajan kysymys koska hankin niitä itselleni. Nämä ovat kooltaan hieman pienemmät kuin aiemmin hankkimani mustat kupit, joten niille oli selvä tilaus teeastiakaapissani. Näistä on muuten vielä pienempiä versioita. Ne sopisivat esimerkiksi teemaisteluun.

Ulla Fogelholm 2

Ulla Fogelholmin kupit 4

Tässä ostokseni: matchakulho ja kaksi pienempää teekuppia, jotka ovat keskenään erilaiset, mutta hyvin yhteen sopivat. Nämä ovat sopivasti rouheat, mutta kuitenkin huolellisesti valmistetut. Halusin sisältä vaaleat kupit, jotta teen väri pääsee kupissa esille. Laadukas tee vaatii mielestäni hyvät kupit. Brittityylisen mustan aamuteeni juon isosta mukista, mutta muut (ja erityisesti kalliimmat) teelaadut vaativat mielestäni arvoisensa astian.

Ja pitihän niitä kuppeja päästä heti testaamaan. Syksyn ja pimenevien iltojen myötä olen juonut enemmän ja enemmän tummia oolongeja ja kevyehköjä mustia teelaatuja. Sain blogiyhteistyön merkeissä Teekauppa Chayasta (www.chaya.fi) kiinalaista mustaa teetä Biluochun Hong Cha’ta,  jonka otin maisteltavaksi.

Chaya Biluochun Hong Cha

Kyseessä on yunnanilaisista teelehdistä valmistettu rullattu tee. Se on pakkauksen mukaan ainoa musta tee, jonka lehdet on tiukasti rullattu. Vihreitä rullattuja teitä olen toki juonut, mutta rullatun mustan teen kanssa olin tekemisissä ensi kertaa.

No millaista tee sitten oli? Lyhyesti kiteytettynä ihanan pehmeää ja aavistuksen makeaa. Pakkauksessa teetä kuvaillaan yhtä pehmeäksi kuin kypsä puer, jolla on hieno maltainen vivahde. Juuri tällaisia kevyitä, pehmeitä ja aavistuksen makeita mustia teelaatuja tykkään juoda muulloin kuin aamulla – vahvempia mustia juon harvoin muulloin kuin aamulla. Itse juoma on punertavan meripihkan väristä. Tummapohjaisessa kupissa teen väri ei pääsisi oikeuksiinsa ja visuaalinen nautinto jäisi kokematta.

Ensimmäisen haudutuksen (2 min) jälkeen rullatut lehdet avautuivat jonkin verran, joten hauduttelin samoista lehdistä toisen kahden minuutin haudutuksen. Makua irtosi yhtä hyvin kuin ensimmäisellä haudutuksella. Kolmatta kertaa en enää yrittänyt, sillä kahdessa pienessä kannullisessa oli tällä erää teetä riittämiin yhdelle juojalle.

Chaya Biluochun Hong Cha 2

Jos nyt harmittelet, että missasit Ullan avoimet ovet, niin ei hätää: Ulla on myymässä tuotteitaan ensi viikonloppuna (1.-3.12.2017) Ornamon joulumyyjäisissä Helsingin Kaapelitehtaalla. Kannattaa myös ottaa seurantaan Ullan Facebook-sivu.

Tee saatu Teekauppa Chayasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s