Teekuppi ja -kannuhankintoja

Kauneusblogeissa esitellään usein meikkihankintoja, joten teeblogissa lienee paikallaan esitellä uusia teevälinehankintoja. Etenkin, kun ovat osoittautuneet onnistuneiksi ostoksiksi.

Vaikka viime aikoina tavaran suunta asunnostani on ollut ulos päin, olen tehnyt useampia teehen liittyviä hankintoja. Ostokset ovat olleet sen verran mieluisia, että esittelen ne teillekin.

Teekupit

Sinivalkoiset teekupit ostin TeeMaasta Helsingistä. Ensin ostin niitä kaksi ja myöhemmin kuppialennusmyynnistä kaksi lisää (kun halavalla sai…) Ovat hyvänmalliset ja riittävän kokoiset (en pidä pikkuruisista ryystökupeista muualla kuin teemaistelussa). Kupit ovat olleet varsin paljon käytössä.

Teekupit 2

Ulla Fogelholmin kupin ostin Chayasta Helsingistä. Ihastuin kuppiin heti: matta musta väri, täydellinen koko ja käteensopiva muoto. Lisäksi suosin sisäpuolelta vaaleita kuppeja, jotta teen väri pääsee esille. Pihiyksissäni ostin ensin vain yhden, mutta kävin myöhemmin ostamassa vielä toisen, sillä pitäähän kuppeja vähintään pari olla. Tämä kuppi on ollut selvästi eniten käytössä viime aikoina.

Teekannu

Samadoyon teekannun ostin tammikuun Turun reissulla Teepolusta. Kannuun kuuluu varsin hyvin pitävä siiviläosa. Pidän paljon Samadoyon astioiden ulkonäöstä ja muotoilusta. Ryystän kannullisen (eli reilut pari kupillista) koneella naputellessani. Luulen, että hankin myöhemmin vielä toisen, sillä koko on mainio, jos haluaa vieraille laittaa tarjolle paria eri teelaatua. Minulla on useampi liian suuri teekannu – harvoin luonani on niin suurta joukkoa, että ottaisin niitä käyttöön. Tämä kannu ja edellä esitelty musta kuppi ovat olleet viime aikojen luottoparini.

Teepullo Flowtea

Teepullo (Flowtea). Monet kerrat olen harmitellut, etten tuonut Kiinasta mukanani teepulloa. Nyt niitä näyttää saavan Suomessakin lähes jokaisesta teekaupasta. Omani ostin Demmersistä, mutta samoja on ainakin Théhuoneella ja Punnitse ja Säästässä (ugh, mikä nimi). Teepullon olen napannut matkaani varsinkin aikaisina aamuina. Teeksi kannattaa valita sellainen, joka ei ole liian ronkeli haudutusajalle, sillä liikenteessä on hankala alkaa poistamaan teesiivilää. Päivän mittaan voi vaan sitten lisäillä uutta vettä niin kauan kuin teelehdistä irtoaa makua. Pullon mukana on pussi, joka auttaa tuplalasin kanssa pitämään teen lämpimänä pidempään.

Vedenkeitin Wilfa

Matkavedenkeitin Wilfa. Ennen viimeisintä Tukholman risteilyäni ostin Prismasta puolen litran vedenkeittimen. Hytissä ei ilmeisesti saisi käyttää vedenkeitintä, mutta äärimmäistä varovaisuutta noudattaen nautin aamu- ja iltateeni hyttini suojissa. Keittimen mukana tuli pari muovikuppia, lusikat ja rasia (teelle tai sokerille?) sekä säilytyspussukka. Keitin on pieni, joten se ei vienyt kassissa paljon tilaa. Jatkossa aion ottaa reissuille mukaan, jos hotellihuoneen varustukseen ei kuulu vedenkeitin.

Hittiostoksia siis kaikki. Muutamalle kuppiparille on aina tilaa, joten kivojen kuppien varalta pidän silmäni edelleen auki.

2 kommenttia

  1. Miina

    Tuo teepullo on uusi tuttavuus – mikä tee sinun mielestäsi ei ole ronkeli haudutusajalle?

    Tykkää

    1. Mulla on ollut pullossa kiinalaista isolehtistä vihreää. Ei kitkeröitynyt, veden lämpötila tietysti oikea. Loput hörpin, kun vesi oli jo viilennyt – hyvältä maistui silloinkin.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s