Taiteiden yössä + drinkkivinkki

Piipahdin Taiteiden yössä katsastamassa Wold Press Photo -näyttelyn sekä teekaupoissa. Tarkoitus oli mennä vielä Tuomiokirkkoon kuuntelemaan kuoroja, mutta en sitten lopulta jaksanut. 

Kolmen teekaupan kierroksessa ja keskustan läpi kävelyssä oli ihan riittävästi Taiteiden yötä mulle. Aloitin kierroksen Théhuoneelta, mutta koska siellä oli ulos asti jonoa, päätin tulla sinne myöhemmin uudelleen. Niinpä suuntasin kohti TeeMaata.

TeeMaa 5

TeeMaassa tarjoiltiin kahta eri vihreää teetä: kiinalaista Yinhaota ja japanilaista Yui Senchaa. Molemmat olivat erittäin maistuvia, mutta tässä hetkessä minulle maistui paremmin sencha. Yinhao oli väriltään yllättävän hailakkaa, lähes väritöntä. Makua siinä kuitenkin oli!

TeeMaa 1

Tykkään tosi paljon TeeMaan fiiliksestä ja sisustuksesta. Myyntiin oli viime visiittini jälkeen tullut paljon uusia teelaatuja ja teevälineistöä.

TeeMaa 3

Peng Luo & Xinyuan Sui

TeeMaan sympaattisilta kauppiailta saa aina tosi asiantuntevaa ja ystävällistä palvelua. Nytkin ehdittiin vaihtaa ajatuksia hyvä tovi, vaikka liikkeessä kävikin asiakkaita tasaiseen tahtiin (teemaistiaisten kyltti oven ulkopuolella houkutti sisälle useamman ensikertalaisen kävijän).

TeeMaa 4

Olen jo useamman kerran käynyt hipelöimässä Ulla Fogelholmin kuppeja. Lienee vain ajan kysymys, milloin käyn hankkimassa itselleni yhden monista ihanista. Nuo oikean alakulman hieman rosoiset pikkukupit vetävät puoleensa.

TeeMaa 6

Myös noita valkoisia kulhoja pyörittelin käsissäni…

TeeMaasta suuntasin Annankatua eteenpäin Demmersiin.

Demmes Helsinki

Nautin täälläkin kupillisen vihreää teetä. Kyselin teekauppias-Kirsiltä, joko syksy näkyy ihmisten teenostotottumuksissa. Kuulemma näkyy: kuppiin halutaan mausteisempia ja tuhdimpia laatuja, kuten Assamia. Syyskuussa on tulossa useampia uutuuksia ja maustetuista teistä mieleeni jäi ainakin viikuna ja tyrni. Erityisesti tuo viikuna kuulostaa jännältä, sillä en ole ikinä maistanut viikunalla maustettua teetä.

Demmers vihreä tee

Menin vielä uudestaan Théhuoneelle ja nyt mahduin sisään. Porukkaa oli edelleen tupa täysi ja tunnelma oli sähkökatkosta huolimatta mukava. Urasenken teemestarit valmistivat ja tarjoilivat matchaa & matchaleivonnaisia. Théhuoneella juhlistettiin samalla laajentuneita tiloja: nyt teehuoneen puolen tila on tuplaantunut.

Lisäksi tarjolla oli ihan superhyvää matchadrinkkiä. Tungoksessa en tullut ottaneeksi kuvia (käykö muille niin, ettei aina ilkeä kaivaa kameraa laukusta ja kysyä lupaa kuvata?), mutta drinkki oli niin mainio, että sitä oli testattava myös kotona.

Juomaan tulee sitruunasorbettia, matchajauhetta, limen ja sitruunanmehua, tuoretta minttua ja kivennäisvettä. Sorbetista, matchasta, mintusta ja sitrusmehuista tehdään tahnamainen seos sauvasekoittimella tai blenderillä, seosta laitetaan hieman lasin pohjalle ja päälle kaadetaan kivennäisvettä.

Drinkki on todella helppo ja nopea tehdä ja on erittäin raikas ja hyvänmakuinen. Juomassa maistuu sopivassa suhteessa matcha, lime ja minttu. Kiitos siis mainiosta drinkkivinkistä!

Machajuoma

Arvaatte varmaan mitä tarjoan alkudrinkiksi seuraavan kerran vieraille 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s