Mistä ostan teeni?

Hiljattain minulta kysyttiin suosituksia verkossa toimivista teekaupoista. Piti oikein pysähtyä miettimään ja lopulta todeta, etten osaa antaa omakohtaisia suosituksia. En ole tilannut teetä verkosta. 

Minulla ei ole mitään verkosta ostamista vastaan, päinvastoin: sosiaalinen media on täynnä houkuttavia kuvia, ja olisi ihana tilailla teetestereitä pitkin maailmaa. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin se, että teekaappini on turhan täysi, ja yritän sinnikkäästi saada sitä tyhjennettyä. Mikäli joskus tapahtuu sellainen ihme, että teekaappini väljenee, voisin hyvinkin tilailla kokeilumielessä jostain verkkokaupasta.

teehylly2

Teenostolakkoilu ei tietenkään aina onnistu, vaan teetä tarttuu mukaan tasaisin väliajoin. Olen jo hyvän tovin ollut itselleni armollinen, sillä on tässä maailmassa suurempiakin paheita, kuin hyvän teen ostelu.

teehylly

Laskin juuri, että kaapistani löytyy tällä hetkellä +50 erilaista irtoteetä. Ja juuh, osa on maannut kaapissa luvattoman kauan. Yleensä sitä tekee mieli tarttua uusiin heti kun niitä ostaa ja osa vanhoista unohtuu…

irtoteet_2

Pikainen silmäys kaappiini kertoo, että hankin teetä pääasiassa

Pääkaupunkiseudun teekaupoista. Espoolaisena olen siitä onnekas, että Helsingin teekaupat ovat lähellä. Pidän siitä, että teetä pääsee nuuhkimaan ja katsomaan läheltä. Tykkään kysellä vinkkejä teekauppiailta ja saada suosituksia nykyisten suosikkieni perusteella. Ja teekaupoissa voi myös samalla nauttia teetä paikan päällä. Lisäksi tuen mielelläni paikallisia yrittäjiä. Pääkaupunkiseudun teekaupoista kaapissani ovat edustettuna Demmers, Théhuone, Chaya, TeeMaa, Forsman ja Ounce.  Eli lähes kaikki.

Reissuilta. Matkustelen melko paljon ja usein tuomisina on teetä niin kotimaan- kuin ulkomaanmatkoilta. Tykkään paitsi käydä ulkomailla teekaupoissa myös pyöriä supermarkettien teehyllyillä. Tämän kesän viimeisimmät hankinnat ovat Teahouse of Wehmaisista ja Teeleidistä.

Lisäksi saan teetä toisinaan lahjaksi ja tuliaisina ulkomailta. Joskus ystäväni antavat kaapeistaan teetä, jota heillä itsellään ei tule juoduksi. Olen aika höveli ottamaan tällaisia lahjoituksia vastaan.

maustetut_teet

Tällä hetkellä keittiössäni on ”tyrkkykori”, jossa on muutama pussinperällinen mustia ja vihreitä maustettuja teitä, joista pitäisi päästä eroon. Olen nyt sinnikkäästi juonut näitä olympialaisten ajan sen enempää miettimättä mitä oikeasti tekisi mieli. Ja monta pussinjämää korista on jo hävinnytkin! Minulla on periaate, että ne mitä ostetaan, ne myös juodaan (tai annetaan kavereille).

Nykyään en juurikaan osta enää 100-gramman pakkauksia, vaan 50-grammaisia tai jopa pienempiä. Ainoastaan joitain mustia aamiaisteelaatuja saatan ostaa isommissa pakkauksissa. Näin teet eivät pyöri ikuisuuksia kaapissa (ja voin myös hamstrata useampia erilaisia laatuja…)

Eli kyllä täällä elossa ollaan ja teetä juodaan, hieman suppeampaa valikomaa vaan tällä hetkellä!

2 kommenttia

  1. Tuo on kyllä hyvä periaate, että ostaa vain pieniä pakkauksia. Näin pääsee maistamaan enemmän 😅

    Tykkää

    1. Yhden teenjuojan taloudessa 50 grammaakin kestää pitkään, kun laatuja on kaapissa paljon. Ennen aina jostain syystä ostin sen 100 grammaa (joka on monissa paikoissa ”oletuksena”), mutta onneksi saa pienempiäkin määriä.

      Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s