TeaHouse of Wehmais Juvalla

Olen toki pitkään tiennyt, että Juvalla on teehuone nimeltä TeaHouse of Wehmais ja monet kerrat olenkin ajanut ohi miettien, että siellä pitäisi joskus poiketa. Juhannusreissun rennossa aikataulussa viimein toteutin aikeeni. 

TeaHouse of Wehmais 2

TeaHouse of Wehmais on englantilaistyyppinen teehuone Juvalla, vain pari kilometriä 5-tieltä (käänny ABC:n risteyksestä 5-tien länsipuolelle). Onhan se jo konseptina niin erikoinen, että piti käydä omin silmin näkemässä: englantilainen teehuone keskellä suomalaista maaseutua!

TeaHouse of Wehmais 4

Paikka on sisustettu englantilaiseen tyyliin: romanttisia ruusuja ja hempeitä värejä.

TeaHouse of Wehmais 5

Teehuoneessa on kaksi erillistä salia, joissa on useampi asiakaspöytä.

TeaHouse of Wehmais 8

Istuimme ystäväni kanssa lasitetussa erkkerissä. Ikkunoista näkyi hyvin hoidettu puutarha, jossa myös oli istumapaikkoja. Syksyn rakastaja minussa ehti jo pohtia, miten mukava tässä olisi istua syysmyrskyllä teetä sippaillen sateen piiskatessa ikkunalasia vasten…

Olin jo etukäteen tutkinut menutarjontaa nettisivuilta ja päättänyt tilaavani afternoon tean. Erilaisia menuvaihtoehtoja oli muutama.

TeaHouse of Wehmais 3

Teeksi valitsin Luomu Yunnanin. Ystäväni otti (pieneksi yllätyksekseni) pu’eria.

TeaHouse of Wehmais 13

Molemmat saimme kannulliset teetä.

TeaHouse of Wehmais 9

Afternoon tea -settiini kuului teen lisäksi kerrosvati, jossa oli kolme sormivoileipää (joista yksi oli talon omaa saaristolaisleipää), kaksi isoa skonssia sekä pieniä makeita.

TeaHouse of Wehmais 14

Kaikki tarjottavat olivat erittäin herkullisia.

TeaHouse of Wehmais 11

Voileipiä oli kolmella eri täytteellä. En enää muista täytteitä, mutta hyviä ne olivat ja katosivat mahaani viimeistä murua myöten.

TeaHouse of Wehmais skonssi

Ja entä ne skonssit? Olin etukäteen kuullut eräältä ystävältäni, että talon skonssit ovat erinomaisia. Ja niin ne olivatkin! Ystäväni valitsi Cream tea -menun ja sai teen seuraksi kaksi suurta skonssia. Skonssit olivat ihanan pehmeitä ja tuoreita. Skonssien kylkeen sai kermaa sekä hilloa ja pienestä lisämaksusta olisi saanut myös lemon curdia.

TeaHouse of Wehmais 12

Paikan päältä voi ostaa mukaan skonssijauhoseosta, johon lisätään vain jugurtti ja voi.

TeaHouse of Wehmais 6

Teehuoneen yhteydessä toimii teeputiikki, josta voi ostaa teetä mukaan. TeaHouse of Wehmaisin valikoimissa on noin 100 erilaista teelaatua, jotka tulevat kuulemma ruotsalaiselta ja saksalaiselta toimittajalta.

TeaHouse of Wehmais 15

Yritän nyt hillitä teen ostelua, joten tyydyin vain nuuhkimaan ja hypistelemään.

TeaHouse of Wehmais saaristolaisleipä

Myös talon omaa saaristolaisleipää sai ostaa puodista mukaan.

Tässä taukopaikassa kiire unohtui. Jos siis haluat rauhallisen teehetken matkasi lomassa 5-tiellä, niin lämpimästi suosittelen pysähtymään hälyisen ABC:n sijasta TeaHouse of Wehmaisissa. Hyvä valikoima teetä, erinomaiset syötävät, ystävällinen palvelu ja kaunis miljöö – eipä ihme, että Teenystävät ry valitsi TeaHouse of Wehmaisin viime vuonna vuoden parhaaksi teepaikaksi.

Ja todettakoon vielä, että tämä ei ole maksettu mainos. Pysähdyin teehuoneeseen omasta tahdostani ja aion pysähtyä jatkossakin, ehkä vielä tänä kesänä. Hyvistä teetaukopaikoista vinkkaan aina ilolla muillekin.

 TeaHouse of Wehmais

www.teahouse.fi

Pieksämäentie 234, 51900 Juva

 

 

2 kommenttia

 1. Kiitos käynnistä ja palautteesta! Mukava kuulla, että viihdyit luonamme! Aina on hauska kuulla palautetta kävijöiltåmme.

  Olisin myös halunnut hieman korjata kohtaa koskien tuota scones-taikinaamme. Siihen lisätään siis jogurtti ja voi, ei vesi. Ajattelin että olisi hyvä korjata se, ettei kenellekään tule vääränlaisia sconeseja 🙂

  Mukavaa kesän jatkoa ja herkullisia teehetkiä toivottaen,
  Anna Grotenfelt-Paunonen
  TeaHousen yrittäjä

  Tykkää

  1. Hei hyvä kun korjasit tuon skonssiohjeen. Korjasin sen tekstiin, niin tulee skonsseista maukkaampia ja mehevämpiä 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s