Venetsian ruusua ja porkkanakakkua

Voitin helmikuussa Teen päivän teekävelyllä The Ouncen teenarvauskilpailussa iloiseksi yllätyksekseni ison purkillisin Venetsian ruusu -teetä. Kyseessä on vietnamilainen musta tee, joka on maustettu ruusunnupuilla sekä vaniljalla. 

En ollut vielä maistellut teetä, mutta ystäväni saapuessa vierailulle oli hyvä hetki korkata purkki ja maistella Venetsian ruusua.

Ounce Venetsian ruusu 1

Tee on ihanan suurilehtistä ja rouheaa! Joukossa on myös lehtiruotoja. Tuoksu on miedosti vaniljainen.

Ounce Venetsian ruusu 2

Olen tähän asti ollut sitä mieltä, etten oikein pidä ruusulla maustetusta teestä, mutta nyt joudun kyllä muuttamaan mielipidettä. Ehkä minulla on aiemmin ollut mielikuva, että kaikki ruusulla maustetut teet ovat parfyymisiä. Tämä ei onneksi ollut sellainen.

Maku on tasainen ja pehmeä, aavistuksen kukkainen. Mikään ei puske hallitsevana lävitse. Tämä tee on huomattavasti ”helpompi” kuin etukäteen ajattelin, sillä luulin ruusun maistuvan voimakkaampana. Hauduttelin teetä 4 minuuttia kiehautettuun veteen. Oikein mainio kesäinen musta tee!

Ounce Venetsian ruusu 4

Teen kanssa tarjosin porkkanakakkua. Tykkään porkkanakakusta paljon, mutta leivon sitä todella harvoin, vaikka se on nopea ja helppo tehdä. Yksinasujana ei tule usein leivottua ja nytkin viimeisistä kakkupaloista uhkasi tulla stressi, vaikka vappuviikonloppuna syötin kakkua ystäväporukan piknikillä.

Kakun mehevyyden salaisuus on ananasmurska. Kakku kestää hyvin useamman päivän ja se itse asiassa on parhaimmillaan leipomista seuraavana päivänä. Resepti alla.

Ounce Venetsian ruusu 5

Porkkanakakku

6 keskikokoista porkkanaa raastettuna

1 dl valutettua ananasmurskaa

5 munaa

2 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

1 tl suolaa

2 tl kanelia

2 tl vaniljasokeria

2 dl ruokaöljyä (margariinikin käy hätätapauksessa)

Kuorrutus:

1 pakkaus (200 g) maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl voisulaa

1 tl vaniljasokeria

2 dl tomusokeria

loraus sitruunan/limen mehua

Mittaa ja sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään ja kaada korppujauhotettuun tai öljyllä voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti. Sekoita kuorrutusainekset ja päällystä kakku. Ripottele halutessasi pinnalle rouhittua saksanpähkinää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s