Sydänteetä ystävänpäivän kunniaksi

Sain taannoin hyvältä ystävältäni kortin mukana Mandragoran Heart compressed -teetä. Kaivelin sydämen teekaappini kätköistä, sillä mikäpä olisikaan parempi ajankohta tälle teelle kuin nyt ystävänpäivän kynnyksellä.

Kyseessä on sydämen muotoon puristettu ruusun terälehdillä maustettu kiinalainen vihreä tee, joka tulee Simaosta Yunnanista. Teen valmistusprosessi pitää sisällään lehtien keräämisen, tulen yllä kuivattamisen, auringossa kuivattamisen, paahtamisen, pehmentämisen ja muotoilun sydämeksi. Varsin monivaiheinen prosessi.

Pakkauksessa ohjeistettiin käyttämään 1 sydän 1,5 desiin vettä. Minusta vesimäärä tuntui pieneltä, joten laitoin enemmän pikkukannuuni.

Mandragora Heart 2

Teesydän kannun pohjalle, 80-asteinen vesi päälle ja 3 minuutin haudutus, minkä jälkeen kaadoin teen siivilän läpi isoon mukiin. Olipa muuten ensimmäistä kertaa käytössä tämä pikkuruinen lasinen Kinto-teekannu, jonka hankin joku aika sitten Stockmannin lahjakortillani. Kokonsa puolesta oikein passeli yhden juojan tarpeisiin.

Mandragora Heart 4

Teen maku on melko pehmeä. Vihreän teen maku jää viipyilemään suuhun. Ehkä tässä teessä on etäisesti tunnistettavissa kukkaisuutta, mutta ruusua en kyllä erota (mikä ei haittaa, sillä en ole ruusun ylin ystävä). Perushyvä vihreä tee. Haudutin vielä toisenkin kannullisen ja ihan hyvin irtosi vielä makua, joten kyllä tuosta napista olisi voinut isomman kannun haudutella.

Tällaisia puristettuja teenappeja olisi mukava lähettää kortin mukana. Saakohan näitä muualta kuin Mandragorasta (jos ylipäätään enää sieltäkään)?

Mandragora Heart 3

Hyvää ystävänpäivää blogini lukijoille! Hemmotelkaakahn ystäviänne hyvällä teellä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s