Runeberg ja Riviera

Runebergintorttu on mielestäni yksi parhaista kausileivonnaisista. Joulutorttu ja munkki yltävät myös kärkeen, mutta kyllä runeberg on kuitenkin ykkönen. 

Herkuttelin torttuni jo ennen virallista liputuspäivää. Runebergintorttu on aika tosi tuhtia tavaraa, joten päätin etsiä teekaapistani jotain raikasta ja kevyttä mustaa teetä.

Päädyin Demmersin Rivieraan, joka on luotu Helena Petäistön Riviera-kirjan hengessä. Ymmärtääkseni Helena on itse suunnitellut kyseisen teen. Olen saanut teen lahjaksi ja tuskin olisinkaan itse tullut ostaneeksi kyseistä teetä, kolmesta syystä: laventeli, mustaherukka ja ruusu. Mikään noista yksinään ei ole suosikkini teen mausteena.

Mutta kuinka hyvä onkaan, että välillä saa muiden valitsemaa teetä. Riviera on nimittäin hienostuneimman makuinen maustettu musta tee, jota kaapistani tällä hetkellä löytyy! Toisaalta, voiko muuta odottaakaan, kun kyseessä on Helena Petäistön tee? Minulta löytyy aika paljon eri maustettuja mustia teitä, mutta ei oikeastaan mitään samantyyppistä kuin Riviera.

Demmers Riviera 1

Riviera on kiinalaista & ceylonilaista mustaa teetä, joka on maustettu ruusunkukilla, mustikalla, ruiskukalla, mustaherukalla ja laventelilla.

Hauduttelin teetäni pari minuuttia lähes 100-asteiseen veteen. Paketissa ohjeistetaan 2-4 min haudutus, minun makuuni 2 minuuttia oli ihan riittävä. Tuoksu on todella kukkainen.

Demmers Riviera 2

Tämmöisessä ruusulaventeliteessä on aina se vaara, että maku on liian parfyyminen ja tulee hajuvesifiilis. Tässä ei onneksi ole. Maku on tosi pehmeä ja tämä tee menee kategoriaan ”kepeät mustat teet.” Varmaan kukkaisuutensa vuoksi miellän tämän keväiseksi teeksi, joten päivien pidentyessä ajankohta nauttia pussinperät loppuun on mitä mainioin.

Demmers Riviera 4

Ilman ystävääni olisi siis tämäkin tee jäänyt kokeilematta. Tykkään muuten penkoa ystävieni teekaappeja ja maistella niitä teitä, joita en välttämättä itse ostaisi. Monta mielenkiintoista löytöä olen tällä tavoin tehnyt!

Hyvää perjantaista Runebergin päivää! Ja muistathan, että lauantaina 6.2. on valtakunnallinen Teen päivä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s