Teekauppa Chado Tallinnassa

Kävin ennen joulua päiväreissulla Tallinnassa. Joulutorilla kiertelyn lomassa poikkesin myös pikkuiseen Teekauppa Chadoon, joka sijaitsee Tallinnan vanhassa kaupungissa. 

Chado 1

Miten ihana tunnelma pikkuruisessa teepuodissa olikaan! Puoti oli kuin toinen maailma, kun sinne astui kadulta tihkusateesta. Kauppa on pieni, mutta sieltä saa kyllä varmasti hyvää teetä mukaansa. Taustalla soinut munkkimusiikki (?) sai unohtamaan markkinahälyn ja teki tunnelmasta rauhoittavan.

Chado 2

Liikkeessä oli samaan aikaan nuori mies pu’erh-ostoksilla. Ystävällinen ja avulias myyjä Timo kysyi tahtoisinko minäkin kupposen pu’erhia ja halusinhan minä. Siinä teetä siemaillessamme vaihdomme hieman ajatuksia Tallinnan ja Helsingin teekulttuurista.

Chado 3

Chadossa oli teen lisäksi myytävänä myös yrttihaudukkeita ja suklaata. Itsellä ei varsinaisesti ollut tarve millekään teelle (teekaappi pullistelee!), mutta eihän tuolta malttanut ilman ostoksia poistua. Niinpä pyysin myyjää ehdottaman jotain hieman erikoisempia (tummia) teelaatuja. Timo nostikin pöydälle muutaman vaihtoehdon ja niitä aikani nuuhkittuani ja purkkeja käsissä pyöriteltyäni päädyin kahteen eri teehen.

Chado 5

Kannustan rohkeasti hyödyntämään teekauppojen henkilökunnan asiantuntemusta. He osaavat vinkata uusia teelaatuja maistettavaksi sen perusteella minkä tyyppisistä teistä pidät (ja et pidä). Olen useamman kerran löytänyt uuden suosikin juurikin tällä menetelmällä (ihan kuten Alkossakin).

Chado 6

Ja mitä mukaani lähti? Ostamani teet ovat Ali Shan Gaba ja Traditional Wuyi Lapsang Souchong. Kertoilen teeostoksistani erillisessä postauksessa, kun olen niitä muutamaan kertaan maistellut.

Chado 7

Chado / Uus 11, Tallinna

2 kommenttia

  1. […] Seuraavassa osassa kerron maistelemistamme tummista teelaaduista. Ennakkovihiä maistelemistamme teistä saat tästä postauksesta. […]

    Tykkää

  2. […] ennen joulua Tallinnassa ja siellä Teekauppa Chadossa (mistä kerroinkin postauksessa). Chadosta ostetut teet olivat vielä sopivasti maistelematta, joten nyt oli sopiva hetki korkata […]

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s