Yllättävä teelöytö Porvoossa

Pari viikkoa sitten tein ystävieni kanssa päiväretken Porvooseen. Yleensä Porvoon reissulla nautin kupin teetä kera suosikkikausileivonnaiseni runebergintortun Tee- ja Kahvihuone Helmessä, mutta tällä reissulla emme Helmeen poikenneet. Se ei kuitenkaan tarkoittanut sitä, että olisimme joutuneet kärvistelemään ilman hyvää teetä koko päivän.

Vierailimme päivän päätteeksi ystäväni veljen ja tämän vaimon luona. Nautimme iltapäiväteet heidän luonaan ja veljen viehättävä vaimo antoi meidän valita monista eri teelaaduista. Valitsin omaan kuppiini yunnanilaista mustaa teetä, Dianhongia. Teen he olivat saaneet Yunnanissa asuvalta kiinalaiselta ystävältään. Teetä ei kuulemma oltu ostettu suoraan viljelijältä, vaikka sekin toki olisi alueella mahdollista. Kyseessä oli konekuivattu tee, jonka maku on hänestä parempi ja voimakkaampi kuin suoraan tilalta ostettaessa. Teetä siis suoraan Yunnanista paikallisen asukkaan toimittamana! Tee oli etiketittömässä pussissa, mikä lisäsi sen jännittävyyttä.

Porvoon tee 4

Teen suurista lehdistä osa oli hyvinkin vaaleita. Tee oli tosi kauniin näköistä isojen lehtiensä vuoksi. Kuivassa teessä oli ehkä hieman yllättäen miedosti lakritsinen tuoksu.

Porvoon tee 2

Haudutimme teen suoraan kupissa, sillä isot lehdet eivät olisi mahtuneet pieneen siivilään. Kupissa ne saivat aueta vapaasti. Tähän väliin todettakoon, että sain teetä myös hieman kotiinviemisiksi, joten pystyin maistelemaan sitä vielä uudemman kerran kotona ystäväni kanssa.

Porvoon tee 3

Jos tee ei kuivana näyttänyt tyypilliselle mustalle teelle vaaleahkon värinsä vuoksi, niin viimeistään valmiin juoman väri ja maku paljasti sen mustaksi teeksi. Valmiissa juomassa oli hieman makea tuoksu. Ja entäs maku! Niin lempeä ja pehmeä. Kokeilin kotona vielä erimittaisia haudutuksia. Kolmen minuutin haudutuksessa lehdet eivät ehtineet avautua kunnolla, joten maku jäi hieman miedoksi, joskin teen maku kyllä erottui ja se oli hyvää. Viiden minuutin haudutuksella maku syveni, mutta se oli edelleen pehmeää ja pieni makeus oli edelleen havaittavissa. Päädyin siihen, että 4-5 minuutin haudutus on tälle teelle minun makuuni sopiva.

Tee sopii mielestäni erinomaisesti iltapäiväteeksi. Etenkin arkiaamuihin kaipaan itse usein jotain vähemmän pehmeää, ärhäkämpää.

Tällaiset ystävien ja tuttavien teekaapeista tehdyt hyvät, yllättävät teelöydöt ovat ehkä niitä kaikkein parhaita ja mieleenpainuvimpia. Runebergintorttuja ehtii syödä sitten seuraavalla Porvoon reissulla!

Porvoo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s